Batman’da engellilere tekerlekli sandalye yardımı yapıldı

Batman’da 6 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulunan Kızılay, engellilerin topluma dahil edilmesinin bir hak olduğunu söyledi.

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Tezdiğ, daha önceden Batman Şube Başkanlığına yapılan müracaatlar dolayısıyla tekerlekli sandalye alması uygun görülen 6 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyelerini teslim etti.

Yapıkları yardımla ilgili açıklamalarda bulunan Tezdiğ, "Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmanın en önemli şartlarından birisi ve hatta en önemlisi, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında birbirini anlayarak ve destek vererek zorlukları ve sevinçleri birlikte paylaşarak ileriye bakabilmelerini sağlamaktır. Günümüzde engelliğin gizli veya hayırseverlik konusu olmadığı, artık geniş çapta bir insan hakları meselesi olduğu kabul edilmiştir. Engelli vatandaşlarımızın topluma dahil edilmesi bir haktır.” dedi.

Engellilerin doğuştan sahip oldukları insanlık onurlarına saygı gösterilmesi hakkına sahip olduklarını belirten Tezdiğ, konuşmasını şöyle bitirdi:

“6 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Nüfusun önemli bölümünü oluşturan engelli vatandaşların, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin toplum içinde sağlanması ilkesinden hareketle engelli kardeşlerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler