Batman’da yüzlerce sansar, tilki ve su samuru postu ele geçirildi

Batman’da yol kontrollerinde durdurulan bir araçta 250 adet kaya sansarı, 25 adet tilki ve 6 adet su samuru postu ele geçirildi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde yapılan yol kontrolünde 250 adet kaya sansarı, 25 adet tilki ve 6 adet su samuru postu ele geçirilirken, olayla ilgili bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Doğa Koruma Milli Parklar Batman Şubesi teknikeri Metin Akyüz, hayvan postlarının Bitlis ilinden Diyarbakır’a gönderilmek üzere Kozluk ilçesinde yapılan yol kontrollerinde bir kargo aracında ele geçirildiğini söyledi.

Jandarmanın ele geçirdiği hayvan postlarını kendilerinin teslim aldığını ve hayvan postlarını gönderen kişi hakkında yasal işlem yapıldığını ifade eden Akyüz, “Kişi hakkında yaklaşık tazminat bedeli 149 bin TL ceza uygulaması yaptık. Bu hayvan postlarının mülkiyetini kamuya geçirdik. Bunlarla ilgili yasal prosedür yerine getirildiğinde açık ihaleyle satışı yapılıp geliri döner sermaye işletmesine aktarılacaktır.” dedi.

“Su samurunun avlanması yasaktır”

Ele geçirilen hayvan postlarında koruma altında olan su samurunun da bulunduğunu vurgulayan Akyüz, “250 adet kaya sansarı, 25 adet tilki ve 6 adette su samuru postu ele geçirildi. Bizim için önemli olan su samurudur, su samuru koruma altında olan bir hayvandır. Bunun kesinlikle avlanması veya telef edilmesi kesinlikle yasaktır. Cezası da çok ağırdır. Bunlar sulak alanlarda yaşayan bir tür hayvandır ve nesli tehlike altında, yok olmakla karşı karşıyadır. Bölgemizde nadirde olsa görülmektedir. Sadece su ürünleriyle beslenirler. Batman Çayı ve Dicle Nehri kenarında, birkaç tane var. Vatandaşlardan isteğimiz, su samurunu gördüklerinde kesinlikle zarar vermemeleridir. Zarar verilirse kişi hakkında 3 bin 200 TL tazminat bedeli ve değişik oranlarda idari yaptırım var. Su samuru ekolojik dengeye çok faydalı bir hayvandır.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler