BATMAN’IN İMAR PLANLAMASI İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

BATMAN’IN İMAR PLANLAMASI İÇİN BİR ARAYA GELİNDİ

Batman Belediyesi tarafından, kentin imarı, planlı gelişimi ve yaşam alanlarını kentin dinamikleriyle birlikte oluşturmak, bu uğurda farklı sektörden ilgililerin ve STK’ların görüş ve önerilerini alarak planlamalar yapmak ve kentin geleceğine sağlıklı yol almak için bir toplantı düzenlendi.
 
Belediye konferans salonunda gerçekleşen geniş katılımlı toplantıya, Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir, Songül Korkmaz, belediye meclis üyeleri, İmar müdürlüğü yetkilileri, İmar Komisyonu üyeleri, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği( TMMOB) Batman Şubesi yönetim ve üyeleri, mimarlar, şehir plancıları, mühendisler, müteahhitler ve STK temsilcileri katıldı.
 
Batman’nı, gelecek nesillerin mutlu bir ortamda yaşayabilecekleri bir şehir haline getirmek,  inşa etmek ve geleceğini planlamak istediklerini söyleyen Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir, çevreyi gözeten, ranttan uzak, sosyal donatıları ve ihtiyaçları hesaplanarak planlanmış, imar ile ilgili yasal düzenlemelerle birlikte kentin konut ihtiyacını ve bunun koşullarını da gözeten Batman’ın imar planı ve politikalarını, Batman’ın bütün dinamikleriyle birlikte oluşturmak istediklerini, bu nedenle bu geniş katılımlı toplantıya ihtiyaç duyduklarını açıkladı.
 
Eş Başkan Demir, Toplantının açılışında yaptığı açıklamanın ardından, görüş ve önerilerini almak için sözü, toplantıya iştirak eden katılımcılara bıraktı. Konuyla ilgili olarak, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odaları Birliği( TMMOB) Batman Şubesi adına görüşün de ifade edildiği toplantıda mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve çevreciler de gündem başlığı ile ilgili merak ettikleri soruları sormanın yanı sıra görüş ve önerilerini de dile getirdiler.
  
Belediye toplantı salonunda saat 14.00'da düzenlenen toplantı yoğun ilgi nedeniyle yaklaşık 2.5 saat sürdü. İnşaat sektörü ile kentin imar durumu hakkında ilgilileri tarafından sıkıntıların da dile getirildiği toplantıda, Belediye Eş Başkanlar Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, notlarını alarak, merak edilen konular ve sorulan sorulara da tek tek cevap verdi. Eş Başkanlar, bu toplantılara geniş kesimlerin katılımıyla devam edileceği, bu amaçla farklı kesimlerden katılımların sağlanacağı komisyonlar oluşturulacağını, bunun sonucunda da herkesimin hassasiyetlerinin gözetileceği bir planlama ile Batman’ın geleceğini kurtaracak imar politikalarını oluşturacaklarını belirterek katılım sağlayan herkese teşekkür etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler