Batmanlı Bilim Adamından Müthiş Başarı

Batmanlı Bilim Adamından Müthiş Başarı

Dünyada nadir görülen ancak tedavisi zor olan Multiple Skleroz (MS) hastalığını engelleyen ilaç geliştiren Batmanlı genç bilim adamı Doç.Dr. Furkan Ayaz, önemli bir başarıya imza attı.
 
Batman’da da bazı kişilerde görülen MS hastalığı yavaş yavaş ölüme götürürken, uzun süredir bu hastalıkla ilgili araştırmalar yapan Ayaz, hastalığı önleyici bir ilaç geliştirdi. Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Furkan Ayaz, merkezi sinir sistemi ile organların bilgi iletişimini sağlayan omuriliğin, miyeliğin üzerindeki fiziksel tahribat nedeniyle ortaya çıkan MS hastalığının engellemesi üzerine 2 yıldır çalışma yapıyordu.
 
FARELER ÜZERİNDE YAPILAN DENEY OLUMLU NETİCE VERDİ
 
MS hastalığını engelleyecek ilacın bilimsel çalışmalar ve fareler üzerinde yapılan deneylerin olumlu netice verdiğini belirten genç hemşehrimiz, 2 akademisyen tarafından da patenti alınan ilaç için ABD’de bulunan uluslar arası bir firmanın da 500 bin dolar destek verdiğini söyledi. Batmanlı bilim adamının bu başarısı tıp bilimi çevresinde önemli yankı uyandırdı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler