Batmanlı esnaf sorunlarına çözüm bekliyor

Çarpık kentleşme mağduru olan Batmanlı esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesi için ikinci kez imza toplayıp belediyeye dilekçe verdiler.

Gündeme gelmesine rağmen Batman’ın çarpık kentleşme sorunu görüntü kirliliğiyle beraber halkı da mağdur etmeye devam ediyor.

Yıllardır çarpık kentleşme mağduru olan Meydan Mahallesi 1119’uncu sokaktaki esnaf, şehrin en işlek caddesi olan Gülistan Caddesine çıkan sokaklarının, kimi yapıların yanlış imarı sonucu daraldığını belirterek, yetkililerden bu sorunun giderilmesini bekliyor.   

Sokağın köşe başında bulunan iki yapının, sokak girişine inşa edildiğini ifade eden esnaf, bu durumdan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, geçen sene mağduriyetlerinin giderilmesi için imza toplayıp belediyeye dilekçe verdiler. Geçen yıldan bu yana taleplerinin karşılanmadığını savunan esnaf, bir kez daha imza toplayıp mağduriyetlerinin giderilmesi için belediyeye dilekçe verdiler.   

Tek isteklerinin mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu söyleyen esnaf, yaşanan sorundan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini vurguladılar.

Daha önceki dilekçelerinin dikkate alınmadığını dile getiren sokak esnafından İslam Başaran, “Biz esnaflar olarak çarpık kentleşme mağduruyuz. Sokağımız Gülistan Caddesi’ne bağlanan tarafı, sokağın iki yanındaki dükkânlar tarafından işgal edilmiş. Bu yüzden sokağımız daraltılmış ve gözükmüyor. Bu durum biz esnafları ciddi manada mağdur etmektedir. Geçen sene bu sorunumuzu dile getirdik ve belediyeye bir dilekçe verdik ama ilgilenilmedi. Bu kez belediyenin yeni yönetimine dilekçe verdik. İsteğimiz bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesidir.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler