BATMANLILAR SOKAKLARA AKIN ETTİ

BATMANLILAR SOKAKLARA AKIN ETTİ

Batman 'da haftasonu parklar ve sokaklar doldu taştı: Tedbirler unutuldu
 
Kontrollü sosyal hayatın başladığı bu günlerde Batman 'da caddeler  doldu taştı. Sosyal mesafe kuralı ve maske tedbirinin unutulduğu görüldü.
Tüm dünyayla birlikte Türkiye'yi de etkisi altına alan ve binlerce canın yok olmasına neden olan korona virüs salgını devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kontrollü sosyal hayatın başlayacağını açıklayarak vatandaşların sosyal mesafe kuralına uygun davranması gerektiğini söyleyerek herkesin dışarıda maske takması gerektiğini ifade etti.
 
BATMANLILAR SOKAKLARA  AKIN ETTİ
 
Kontrollü sosyal hayatın başladığı bu günlerde hafta sonu Batman 'da trafik yoğunluğu oluşurken parklar caddeler  doldu taştı. Turgut Özal bulvarında yürüyen insanlarda çoğu maske takmamalı ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. Banklarda ve yeşil alanlarda oturdukları gözlemlenirken parklarda görevli olan özel güvenlik personeli vatandaşlara sosyal mesafeyi hatırlatarak sosyal mesafe uyulması konusunda uyarıda bulundular. Güvenlik görevlilerinin uyarılarını bazı vatandaşlar dikkate alırken bazı vatandaşlar yürüyüşlerine ve sohbetlerine devam etti. Birçok vatandaşın da maske takmadığı görüldü.
 
 
Çoğu vatandaş  “Evlerde bunaldık artık. Yapacak başka hiçbir şeyimiz yok, nefes almaya çıktık" dedi. 'Koronavirüsten korkmuyor musunuz' sorusuna ise, “Artık onları geçtik diye düşünüyorum. Evde bulaşma riski bence daha yüksek, dışarıda temiz hava var. Evde ailenize bulaştırmaktan korkuyorsunuz" şeklinde cevap verdi. Maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu para cezasına tabii olduğu hatırlatılınca da, “Biliyorum ama yapacak hiçbir şey yok. Zaten cepte de para yok" diye cevap verdiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler