BATSO Başkanı Demir, Öğrencilere ve Velilerine Teşekkür Etti

BATSO Başkanı Demir, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tercih eden öğrencilere ve velilerine teşekkür etti

6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'na ilişkin 1. nakil sonuçları 26 Temmuz tarihinde, 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklandı. LGS yerleştirme sonuçlarına göre sınavla öğrenci kabul eden Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde doluluk oranı yüzde 77 iken MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamındaki 113 meslek lisesinin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 oldu.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası ve aynı zaman Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir; Kontenjan doluluğunda yüksek bir oran elde edilmesinde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü'nün ve protokol kapsamında Oda-Borsalarımızın meslek liselerini sahiplenmesinin payı büyüktür. İstihdamın sağlanabilmesi için nitelikli eleman yetiştirilmesi günümüzün en büyük sorunlarından biri olmuştur. Bu anlamda Proje Okulumuzla yapmış olduğumuz protokol kapsamında nitelikli eleman yetiştirilmesinde öğrencilerin meslek liselilerini tercih etmeleri hususunda ortak çalışmalar yürütüldü. Ayrıca BATSO olarak meslek sahibi gençler yetiştirilmesinde elimizden gelen tüm destekleri sağlıyoruz.

Batman’da meslek sahibi olacak gençlerimizin üretime verecekleri katkıların ve sanayicinin nitelikli eleman bulmakta sorun yaşamadığı, işsizlik problemi yaşanmadığı bir il olmasını sağlayacağız. 2021-2022 eğitim/öğretim yılında, Proje okulumuz ‘Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne tercih eden tüm öğrencilerimize ve değerli velilerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin eğitim-öğretim yılı boyunca aldıkları eğitimin hakkını verecekleri, emeklerin karşılığı alarak daha başarılı bir meslek hayatına atılmalarını temenni ediyorum. Yeni eğitim yılının da hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler