Baydemir: ‘Her “Hayır”ınız yakılmış şehirlerimize derman olacaktır’

Batman’ın Beşiri ilçesinde referandum çalışmaları kapsamında halk buluşması gerçekleşti

Batman’nın Beşiri İlçesinde HDP, DBP, TJA Bileşenleri tarafından halk buluşması gerçekleştirildi. Yapılan halk buluşmasına HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, HDP Siirt Milletvekili Kadri Gürsel, Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, HDP, DBP, TJA il yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Halkın yoğun ilgisinin olduğu halk buluşmasında yurttaşlar sık sık Kürtçe-Türkçe “Hayır ve Na” sloganları atarak halaylar çekti.  Buluşmada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Osman Baydemir, tüm Batman halkının iradesini selamladığını belirterek referandumda tekçiliği dayatanlara karşı tüm Batman halkını “Hayır”ı haykırmaya çağırdı.
‘HER “HAYIR’NIZ YAKILMIŞ ŞEHİRLERİMİZE DERMAN OLACAKTIR’
Anayasa paketinde Kürtlerin, dili, kültürü, varlığı ve iradesi yok sayıldığı için “Hayır” diyeceklerini belirten Baydemir, “Her söylediğiniz “Hayır” Nusaybin, Cizre, Sur ve diğer yakılmış yıkılmış şehirlerimizin yarasına derman olacak. Bizler Kürt halkının iradesini ve varlığını yok sayanların önümüze koyduğu paketi tanımıyoruz ve onların önümüze koyduğu bu pakete ve zulme “Hayır” diyoruz.” Şeklinde konuştu.”
‘TEKÇİLİĞİ DAYATANLARA KARŞI “HAYIR” DİYECEĞİZ’
İktidarın bugüne kadar hiçbir inanca ve çeşitliliğe bir şey katmadığını ve yapılacak referandumun da hiçbir şey katmayacağının altını çizen Baydemir şöyle devam etti: “Eğer siz tek millet ve dil isterseniz bunun adı Allaha şirk koşmaktır. Bizler tekçiliği dayatanlara karşı sandığa gideceğiz ve bütün dillerimizle, renklerimizle, kimliğimizle “Hayırı” haykırarak hepimiz Kürdistan’ın ve bu ülkenin bahçesindeki rengârenk birer gülü olduğumuz söyleyeceğiz.”
Baydemir, iktidarın Rabia işaretine de tepki göstererek, “Eğer dört işaretinizden iki tanesinden yani tek dil ve tek millet dayatmasından vazgeçerseniz kalan iki işaret bizim kabulümüzdür” dedi.
‘KAYYUM ZİHNİYETİNE  “HAYIR” DEYİN’
İktidarın her defasında darbelere karşı olduklarını ama bir halkın iradesine darbe yaptığını ifade ederek Batman halkına ‘sizin iradenizi yok sayanlar da darbeci olmuyor mu? diye sordu. Baydemir, Batman halkının en büyük “Hayır” deme nedeninin iradelerine atanan kayyum olduğunu söyleyerek Batman halkını kayyum zihniyetine karşı “Hayır” oyu kullanmaya çağırdı.
Beşiri’deki halk buluşmasının ardından Kurtalan’daki halkla bir araya gelecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler