Belediye Başkanlarından Coronavirüs Toplantısı

EŞ BAŞKANLARDAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Coronavirüsyle mücadele çalışmaları kapsamında belediyenin yürüttüğü temizlik ve dezenfekte çalışmaları, halktan beklentileri konusunda yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

 

Basın toplantısında konu hakkında bilgi veren Belediye Eş Başkanları: “Batman Belediyesi olarak mevsimsel değişiklik nedeniyle başlattığımız genel temizlik ve hijyen çalışmalarımızı Çin Halk Cumhuriyeti kaynaklı Coronavirüs haberlerinin artması ve Dünya Sağlık Örgütünün bu salgını ‘pandemi’ olarak açıklaması ile birlikte hızlandırılmıştır. Sağlık Bakanlığının konu ile ilgili yaptığı çalışmalar dikkatle izlenmiş ve gerekli önlemlerin alınması için çalışmalar başlatılmıştır. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelge kapsamında yeniden değerlendirmeler yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Kurumlardan gelecek talepler doğrultusunda belediye olarak dezenfekte çalışması yapabileceklerini ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, basın mensupları aracılığıyla çağrıda bulunarak, Batman Belediyesi’nin coronavirüsü ile mücadele kapsamında mevcut şartlarda personel sayısının yetersiz kaldığını, kent genelinde dezenfekte ve hijyenik ortamın oluşturulması için acilen 500 personele ihtiyaç duyulduğunu ve bu personel ihtiyacı için İş Kur İl Müdürlüğüne gerekli personel taleplerini ilettiklerini söyledi.

 

Halkın yoğun bulunduğu yerler arasında olan; kahvehane, düğün salonları, kütüphane, cami, mescit, toplu taşıma araçları, minibüsler, alışveriş merkezlerinde mümkün mertebe insanların bir arada bulunmaması gerektiğini ifade eden Belediye Eş Başkanları, Batman Belediyesi olarak tüm etkinlikleri askıya aldıklarını söyledi. Yapılacak olan Yılmaz Güney Film Festivali’nin de ileriki bir tarihe ertelendiğini duyuran Belediye Eş Başkanlarının basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

Camilerin mikro organizmaların bulaşma ortamının en müsait yerlerden biri olduğunu kaydeden Belediye Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz, Batman Belediyesinin yanı sıra halka da büyük görevler düştüğünü ifade ederek: “Tüm apartmanların giriş kısmı, kapı kolları, asansör düğmeleri, kapı şifre tuşlarının apartman görevlilerince temizlenmesi gerekir. Mümkünse taziye evlerinde çay yerine kapalı sular tercih edilmelidir. Bu ortamlarda kısa süre kalınmalıdır. Batman Belediyesi olarak otobüslerin başlangıç ve son duraklarında 24 saat esaslı tutacak kısımları, yatay ve dikey tutacaklar, koltuk dirsekleri personelimizce dezenfekte işleminden geçiyor. Açıkta satılan yiyecekler konusunda da Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli uyarıları yaptı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz parklardaki oyun yerlerini dezenfekteden geçirdi. Ailelerin çocuklarını dışarı çıkarmamaları sağlık açısından yerinde bir karar olur. Minibüs odası, esnaf odası, fırıncılar, berberler, halkla iç içe ve kalabalık olan tüm oda temsilcileriyle bir araya gelerek uyarı ve alınması gereken önlemler için toplantı düzenliyoruz” dediler.

 

Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı bulunan hastalar, evde 10 yaş altı çocukları bulunan kadın personelin yanı sıra hamile ve engelli personelin de idari izinli sayıldığını kaydeden Eş Başkanlar, bu durumun personel sıkıntısını artırdığını hatırlattı.

 

Pandemiyi fırsata çeviren kişilere de asla müsaade edilmeyeceğinin altını çizen Eş Başkanlar, Batman Belediyesinin bugüne kadar;Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı, TTB ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların önerdikleri yol ve yöntemlerle sürekli olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

 

Eş Başkanlar konu ilgili olarak yaptıkları açıklamada: “Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından daha evvel yapılan rutin çalışmalara ek olarak Atatürk Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Mezopotamya Caddesi,  Zübeyde Hanım Caddesi, Birinci ve İkinci Cadde ile Cumhuriyet Caddesi ve Meydanı, Gültepe Su Parkı ve civarı, Valilik Kavşağı ve çevresi ile bağlantı yolları temizlenerek yıkanmış ve dezenfekte edilmiştir. Açık alanlar ile mezarlık alanları temizlenerek dezenfekte edilmiştir. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından belediye ve bağlı diğer hizmet binalarımız, hizmet yürüten araçlar, iş makineleri ve hizmet araçları yıkanarak dezenfekte edilmiştir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından kent merkezinde bulunan 157 park ve bu parklarda bulunan çocuk oyun grupları ile spor aletleri yıkanıp dezenfekte edilmiştir. İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüz tarafından tüm toplu taşıma otobüsleri sefer başlangıcı ve bitişlerinde dezenfekte edilmektedir.  Duraklar yıkanarak temizlenmiş ve dezenfekte edilmiştir. Diğer toplu taşıma araçları olan taksi ve dolmuşlar, şehirlerarası otogar ve ilçe otogarı da bu çalışma kapsamına alınacaktır” dediler. |

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler