Belediyede borç 307 milyon TL

Belediyede borç 307 milyon TL

Mazbatalarını aldıktan sonra göreve başlayan Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 2,5 yıllık dönemde belediyenin 240 Milyon TL borçlandırıldığını belirttiler.
 
‘KAYYUM 240 MİLYON BORÇLANDIRDI’
 
Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, yaptıkları incelemelerde Batman Belediyesinin 2,2 yıllık kayyum döneminde 240 Milyon TL borçlandırıldığını belirterek, belediyenin toplam borcunun 307 milyon 328 bin 305 TL'ye çıkarıldığını ifade ettiler. Eşbaşkan Mehmet Demir, kayyumların atanması ile birlikte belediyenin iki dönem rehin tutulmasının amaçlandığını ifade etti. Belediyenin borçlandırmalar ile hizmet üretemez hale getirilmek istendiğini söyleyen Demir, “Borçlandırma ile amaçlarına ulaşmış gibi görünseler de biz bunları öncelikle teşhir edeceğiz. Bu paralar nerelere gitti? Hepsini tek tek araştıracağız ve halka açıklayacağız. Bu kadar borçla kimse belediye hizmet üretemez diye düşünmesin. Halkımız ile birlikte doğru ve yerinde bir yönetim ile belediye hizmetine devam edeceğiz” dedi. 
 
‘TAŞINMAZLARIN AKIBETİNİ ARAŞTIRIYORUZ’
 
Belediyenin taşınmazlarına ilişkin durumu da araştırdıklarını belirten Eşbaşkan Songül Korkmaz ise, halkın artık belediyeye rahatlıkla gidip gelebildiğini ve karakol görüntüsünün ortadan kalktığını söyledi. Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı; “Bugün halk evine özgürce girebiliyorsa, bu onların sayesindedir. Şimdi ise sıra bizde. Önceliğimiz yolsuzlukları ortaya sermek olacak. 307 milyon borç yaratılmış. Belediyenin taşınmazlarının akıbetini araştırıyoruz. Önümüzdeki günlerde net tablo iyice ortaya serilecek.” Belediye Eşbaşkanları, yapılan incelemelerin ardından ortayı çıkan tabloyu kamuoyu ile paylaşacaklarını belirttiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler