Belediyeden çiftlere evlilik eğitimi

Batman Belediyesi tarafından evlenmek için başvuruda bulunan çiftlere ‘Mutlu Çiftler, Sağlıklı Aileler’ adı altında eğitim semineri verildi.

Batman Belediyesi’nin, Evlilik Okulu projesi kapsamında Batman ili sınırları içerisinde yaşayan ve nikah için Batman Belediyesi’ne başvurmuş evlilik yolundaki çiftlere, belediye psikologu tarafından eğitim verildi.

 

İki haftada bir gerçekleştirilecek olan ‘Mutlu Çiftler, Sağlıklı Aileler’ eğitim seminerinin ilk oturumu bugün saat 13.00’da gerçekleştirildi. Belediye Konferans salonunda verilen eğitimlerin, toplam 13 oturumdan oluşacağı açıklandı.

 

Evlilik Okulu Projesinde katılımcı çiftlere verilecek eğitimler, çiftler etkinliklere dahil edilerek uygulanacak. Bu uygulama ile de eğitimin kalıcılığı sağlanacak. Eğitimin bitiminde ise katılımcı çiftlere sürpriz hediyeler verilecek.

 

Sağlıklı çocuklar yetiştirmenin, sağlıklı bir evlilik, mutlu anne ve baba faktöründen geçtiğinin vurgulandığı proje ile evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi hazırlığı, sonrasında yaşanması muhtemel krizlerin önüne geçme, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitesini artırma, karşılaşılabilecek çeşitli risklere karşılık alınabilecek önlemler gibi konularına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler