“Belediyeyi 307 Milyon TL borçla devralmıştık”

“Belediyeyi 307 Milyon TL borçla devralmıştık”

İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan ve gözaltı sonrası serbest bırakılan Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz açıklamada bulundu.

Demir ve Korkmaz yaptıkları açıklama şöyle; “Halkımızla daha önce paylaştığımız gibi önceki kayyum 60 milyon borç ile belediyeye el koymuştu. Biz 307 milyon borç ile devraldığımızı Batman halkına duyurmuştuk. İller Bankasının Batman Belediyesinden yapacağı kesintiler Haziran ayı itibarı ile bitmektedir. Tüm ödemeler yapılan yapılandırmalar ile düzenli bir şekilde ödenmeye devam edilmekteydi. Halkımızın malumudur.

Kayyum atanması için uyduruk gerekçelerle gözaltına alındığımız sırada İçişleri Bakanlığının sitesinde benimle ilgili üç dosyanın olduğu kamuoyunu maniple edici yanlış bilgiler servis edildi.

Şu ana kadar amaç hasıl olsun diye çıkarılan göz altı kararı dışında aleyhimde açılmış hiçbir dosyam yoktur. Kültür müdürlüğümüzde aralıksız yaptığımız faaliyetler için yaptığımız harcamaların toplamı 17 etkinlik için 400 bin TL’dir.

Kayyum döneminde ise bu müdürlüğümüzdeki 16 etkinlik için yapılan harcamalar 1 milyon 100 bin TL’dir. İddia edilen kurumla ilgili hiçbir ilişkimiz yoktur.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler