BESOB ‘ESNAF ZOR DURUMDA’

BESOB BAŞKANI KAPLAN ‘ESNAF ZOR DURUMDA’

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, akaryakıta yapılan ÖTV artışı ve gelen zamların esnafın gider maliyetlerini artırdığını, yolcu ve yük taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnafın zor durumda kaldığını belirtti.
 
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, akaryakıta yapılan ÖTV artışı ve gelen zamların esnafın gider maliyetlerini artırdığını, yolcu ve yük taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnafın zor durumda kaldığını belirtti. BESOB Başkanı Kaplan, akaryakıta gelen zamların yolcu ve yük taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren esnafın zor durumda kalmasına neden olduğunu, aynı zamanda genel olarak esnafın girdi maliyetlerini artmasından dolayı A’ dan Z’ ye tüm ürünlerde otomatik olarak fiyatların zamlanması sonucu tüketicinin alım gücünün düşmesine ve doğal olarak enflasyonu da olumsuz yönde etkileyeceğini açıkladı.
Başkan Kaplan, akaryakıt fiyatlarında yapılan ÖTV artışı ve son gelen zamlardan sonra ticari akaryakıt desteğinin şart olduğunu, sektöre yönelik sağlanacak ticari akaryakıt desteğinin piyasada fiyatların aşağı yöne doğru çekilmesine ve yüksek enflasyonla mücadelede etkili olacağını söyledi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler