BESOB, fırsatçıları uyardı!

BESOB, fırsatçıları uyardı!

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, kurlardaki dalgalanmaları bahane ederek ürünlere çok fazla zam yapanlarla ilgili kamuya ve Esnafa çağrı yaptı.
 
Mesleklerinin ahilik kültürüne dayandığını hatırlatan Başkan Kaplan, “Bazı Esnafımızın böyle bir günde bunu fırsat olarak gözetleyip de, Dövizden dolayı zam fırsatçılığı yapması bizi çok üzüyor” dedi. Kaplan, kamunun yüksek fiyat artışlarına müdahale etmesini isterken kurlardaki artış sonrası başlayan zam furyasına tepki gösterdi. Aşırı zam yapanlarla ilgili olarak yaptırım uygulanmasını talep etti.
 
‘ZAM YAPANLARA YAPTIRIM YAPILMALI’
 
Kurlardaki hareketlilik sonrası stokçuluk sorununun çok yaygın olmadığını ancak piyasada birçok Ürünün kura bağlı olarak fiyatlarını artırdığını kaydeden Kaplan, bu durumun da perakende sektörünün ve küçük esnafın hayatını zorlaştırdığını belirtti. Zamlar nedeniyle tüketicilerin de ikilemde kaldığını belirten Kaplan, "Böyle bir ortamda herkes üzerine düşeni yapmalı ve gereken fedakârlıkta bulunmalı. Gerçeği yansıtmayan satış yöntemine başvuranlar bir an önce bu uygulamalardan vazgeçmeleri kendi faydalarına olacağını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler