BİRLİK VE BERABERLİKTE BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ

BİRLİK VE BERABERLİKTE BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ

06.02.2023 04:17 saatinde meydana gelen Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Osmaniye, Kilis, Şanlıurfa depreminde şehirlerde binlerce binalar yıkıldı.
 
 
Dernek Başkanı Veysi Mercimekçi; Ekip olarak hemen sahalara indik. Öncelikle AFAD ekibinde gönüllü olan arkadaşlarımız deprem bölgelerine giderek arama kurtarma çalışmalarına başladılar. Yine KIZILAY ekibinde gönüllü olan arkadaşlarımız deprem bölgelerinden gelenleri organize ederek yol gösterici oldular. Bunun yanı sıra hemen YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA adı altında yardım kampanyası başlattık. İnsanlar sadece canlarını kurtarmak için evlerinden yalın ayakla çıkmışlardı. Ve herşeye ihtiyaçları vardı. Kampanyamızı başlatarak hemen destekler gelmeye başlandı. 
 
GIDA KOLİSİ, BATTANİYE, YORGAN, KIYAFET, EKMEK, KEFEN, ÇADIR, SU KOLİLERİ,
herşey hazırlayıp 7 Araç Malzeme deprem bölgelerine gönderim sağladık. Sonrasında Batman’a yerleşen ailelerimiz için ev kiralama, ev eşyaları dizme işlemlerini gerçekleştirdik.
Yabancılık çekmemeleri adına ekip arkadaşlarımız ailelerle birebir ilgilendiler. Dernek binamızı mini bir mağazaya çevirerek, gelen tüm ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaya başladık.
Bir depremzede çocuğun “BENİM OYUNCAKLARIM EVDE KALDI, evimiz yıkıldı” demesi üzerine hemen oyuncak kampanyası başlatarak çocuklara oyuncaklar hediye ederek, onları bir nebze de olsa mutlu etmeye çalıştık. Ailelere destek olmaya devam ediyoruz. Bizlere destek olan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.
 
Depremde vefat edenlere Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. 
diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler