BÖLGESEL PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

BÖLGESEL PLANLAMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kentteki kamu ve özel yatırımlar ile kamu yararına çalışan tüm paydaş kurumlarla  ‘2024-2028 Bölge Planı Hazırlıkları Batman Çalıştayı’ düzenlendi.
 
Çalıştayda verilen bilgiler doğrultusunda; Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereğince Cumhurbaşkanı tarafından onaylanacak olan bölge planları taslaklarının 2022 yılı sonuna kadar, nihai hâlinin de 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Planın güncel, dinamik, esnek, sonuç odaklı, diğer planlarla etkileşimli, katılımcı nitelikte olması ve bölgesel, ulusal ve uluslararası gelişmeler, eğilimler, fırsatlar, tehditleri göz önünde bulundurması amaçlanırken, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı yaptığı açıklamada, planlama hazırlıklarının başladığı belirtildi. 
 
KAĞBA “BATMAN İÇİN ÖNEMLİ TALEPLERİMİZ OLDU”
 
Batmanın gelişmesi, kalkınması ve sürdürülebirlik planlamanın doğru ve planlı projelerden geçtiğini belirten Çukobirlik Dicle Kooperatif Başkanı Erkan Kağba, havza bazlı veya parsel bazlı üretim modeline geçilmesinin yararlarına değindi. Kağba, “Çalıştayda ayrıca Tarım ve kırsal kalkınmada çiftçilerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirerek  su kaynaklarının doğru kullanımı enerji maliyetlerinin üretimdeki sorun ve sıkıntılarını istişare ettik. Gelişim ve sürdürülebilir bir plan programa geçilmesi  parsel ve il bazlı tarım modeline geçilmesi yönünde görüşlerde bulunduk. Tarımsal kalkınmada gelişim sağlanması doğru üretim modellerinin uygulanması İçin kalkınma ajanslarının Kaynaklarının tarımsal üretime aktarılması gerekmektedir. Su gelecektir, geleceğimizi korumak adına sulama sistemlerinin çiftçilere destek ve hibe verilerek şartlandırılması gerekmektedir” dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler