BORAN’IN AKIBETİNİ SORDULAR

BORAN’IN AKIBETİNİ SORDULAR

Batman’da  İnsan Hakları Derneği ve kayıp yakınları, eylemlerinin 605. haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldiler.

Yapılan eylemde İstanbul Fatih ilçesi Aksaray Semtinde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın akıbeti soruldu. Basın açıklamasını okuyan İHD Şube Yöneticisi Sümeyye Gültekin kayıpların akıbetini sonuç alınıncaya kadar sormaya devam edeceklerini belirterek, “Bu hafta 19 Ekim 1995 tarihinde İstanbul ili Aksaray semtinde kolluk güçleri tarafından gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Halit Boran’ın  akıbetini sormak için toplandık. İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu hafta da  çağrımızı yineliyoruz; tüm kayıpları, faili meçhul cinayetlerle katledilenleri anarak;  insan hakları savunucularının adalet ve hakikat arayışının asla bitmeyeceğinin de altını çiziyoruz.

Acılı anaların ve ailelerin yüreklerini bir nebze de olsa rahatlatma adına, gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerinin bulunup yargılanmasını ülke tarihinin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler