“Bütün Darbelerin Arkasında Batı Var”

“Bütün Darbelerin Arkasında Batı Var”

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'deki bütün darbelerin arkasında batı ülkelerinin bulunduğunu söyledi.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş da "FETÖ, Türkiye düşmanlarıyla hareket etti. Ülkeyi içeriden onlar, dışarıdan dış güçler zayıf düşürmeye çalışmışlardır. Yıl dönümünü yaşadığımız 28 Şubat postmodern darbesinde FETÖ'nün parmak izlerini görmek mümkündür." dedi.
 
Batman Üniversitesi tarafından organize edilen Türkiye’nin Ayaklarındaki Pranga: Darbeler Konferansı Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda Manisa Milletvekili ve TBMM Darbeleri araştırma Komisyonu Başkan vekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’ın yaptığı konuşma ile gerçekleştirildi.  
 
 
 
Üniversitemiz Rektörü’nün ev sahibi olduğu programa, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Kamu Kurumu Müdürleri,  AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
 
 
“Batman Üniversitesi olarak; Ortadoğu’nun hemen hemen tüm yükünü çeken ve çilesini iliklerine kadar hisseden güzel şehrimiz Batman’da değerli milletvekilimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, “Kızıl elmanın ne Türkiye ne Türkistan olmadığını kızıl elmanın tüm masum ezilen milletlerin bulunduğu coğrafya olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösteren Türk’ü, Kürt’ü, Arab’ıyla ve tüm güzellikleri ile büyük bir milletin ferdi olmanın guruyla; Zeytin Dalı terörle mücadele operasyonda yedi düvelle çarpışan tüm yiğitlerimize alperenlerimize Allah’tan güç kuvvet diliyor muzaffer olmalarını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.  Ayrıca yıldönümünü yaşadığımız elim Hocalı katliamında şehit olanları Rahmetle anıyorum” dedi.
 
 
 
“Hak ile batılın savaşı Peygamber efendimizle başlamış ve halen günümüze kadar devam etmektedir” diyen Rektörümüz Durmuş, “Tüm İslam ülkelerinde olduğu gibi Osmanlı’nın içinde de, günümüzde de,  çeşitli dönemlerde batıla hizmet eden FETÖ benzeri yapılar olmuş ülkeyi içerden onlar, dışardan ise dış güçler zayıf düşürmeye çalışmışladır” dedi.
 
 
 
Yıldönümünü yaşadığımız 28 Şubat Post Modern Darbesi’nde de FETÖ’nün parmak izlerini görmenin mümkün olduğunu belirten Rektörümüz Durmuş, “28 Şubat ve 12 Eylül Darbesi’nde FETÖ örgütünden hiç kimse zarar görmemiştir. Hatta darbelerden güçlenerek çıkmışlardır.” dedi.
 
 
 
Rektörümüz Durmuş, açılış konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Marşal Yardımları ile Osmanlı sonrası yeni prangalarımız ayağımıza takılmış 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 de prangalarımızın zincirleri bakıma alınmış, yenilenmiş ta ki 15 Temmuz 2016 yılına kadar ayaklarımızda kalmıştır. 15 Temmuz günü Sayın Başkomutanımızın ve Aziz Milletimizin şanlı direnişi bu zinciri parçalamış ve milletimiz kendine gelmiştir. Herkesin bir hesabı varsa yüce Yardan’ın da hesabı vardır. Bu nedenlerle korkmuyoruz, yeise düşmüyoruz. Çünkü Esma-ül Hüsna ile Korunuyor Bu Aziz Vatan Toprakları. Peygamber Efendimizin Duasını Almıştır, Bu Muzaffer Millet. Hepinizi saygı ile selamlıyorum.” 
 
 
 
DIŞ GÜÇLER SİYASETÇİYİ ÜÇ TÜRLÜ TERBİYE EDER: KORKUTMA, ŞANTAJ VE VAAT
 
Açılış Konuşmasının ardından konferans vermeye başlayan Manisa Milletvekili ve TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Sayın Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ, dış güçlerin siyasetçileri üç türlü terbiye ettiklerini belirterek, birincisi terbiye yönteminin korkutma olduğunu, ikincisinin şantaj olduğunu ve üçüncü terbiye yönteminin de vaat olduğunu söyledi.    
 
 
 
“BÜTÜN DARBELERİN ARKASINDA BATI ÜLKELERİ VAR”
 
 
 
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türkiye'deki bütün darbelerin arkasında batı ülkelerinin bulunduğunu söyledi.
 
 
 
Batman'da düzenlenen 'Türkiye'nin ayaklarındaki pranga: Darbeler' isimli konferansta konuşan AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbeleri İnceleme, Araştırma Komisyonu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye'deki bütün darbelerin arkasında batının bulunduğunu belirtti.
 
 
 
27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz'un nedenleri ve sonuçları hakkında konuşan Özdağ, "Bin yıldır biz bu topraklarda Ermenisi, Kürt'ü, Türk'ü ve daha nice etnik kökenli insanlarla beraber yaşadık. Dünyadaki egemen güçler Çanakkale Savaşı'ndan beri bize düşmanlık besliyor. Bütün hayalleri sıcak denizlere inmek. Tarih boyunca 'böl-parçala-yönet' yöntemiyle hareket ettiler. Menderes'in iktidar olmasıyla tekrar hamleler başladı. Egemen güçler her zaman Türkiye'yi takip ediyorlardı. Türkiye'nin kalkınmasını istemediler" dedi.
 
 
 
‘AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN’
 
 
 
Türkiye'deki bütün darbelerin arkasında batının bulunduğunu ifade eden Özdağ, şöyle devam etti:
 
"FETÖ yalancıdır. Bu darbenin arkasında da o var. Neden Türkiye'ye gelmiyor, kendini savunmuyor? Gelsin, cezasını çeksin, kendini aklamaya çalışsın. Gerekirse cezaevinde yatsın. ABD'ye bilerek, planlayarak gitti. Türkiye'deki bütün darbelerin arkasında batı var. Türkiye'yi idare etmek kolaydır. Yönetmek zordur. Yönetmeye kim kalktıysa çomak soktular. Küçük ölçekli bir devlet olmamızı istiyorlar. Aklınızı kiraya vermeyin. Okumazsanız yeni Fethullah Gülen'ler çıkar. Fikriniz hür olacak. Darbeye izin vermeyen çok önemli subay, emniyet çalışanları, basın mensupları vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve milletin içindeki vatan sevgisi darbeye izin vermedi. Recep Tayyip Erdoğan Marmaris'te bertaraf edilseydi darbe başarılı olacaktı."
 
 
 
AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Vekili Selçuk Özdağ, "Darbeler demokrasimize zarar verdi, demokrasiyi içselleştiremedik. Her 10 yılda bir darbenin olduğu yerde demokrasi olur mu? Ekonomimize zarar verdiler, her darbe sonrası Türkiye yüzde 50 fakirleşti. Üçüncüsü ise kültürel savrulmalara neden oldular." dedi.
 
 
 
“HER DARBE SONRASI TÜRKİYE YÜZDE 50 FAKİRLEŞTİ”
 
Özdağ, Batman Üniversitesi'nde düzenlenen "Türkiye'nin Ayaklarındaki Pranga; Darbeler" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, ekonomisinin düzeldiği her dönemde darbelerle karşılaştığını belirtti.
 
 
 
"Gerek 1960, 1971 ve 1980 gerekse 28 Şubat postmodern darbesi ve 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde ekonomimiz çok iyiydi." diyen Özdağ, şöyle devam etti:
 
 
 
"Enflasyon aşağılarda ve kalkınma hızı çok yüksekti. 1960'ta böyle, 1971'de Demirel'e yapılan böyle, 1980'de Demirel'e, Türkeş'e, Erbakan'a yapılan böyle,
 
1997'de Erbakan'a, Muhsin Yazıcıoğlu'na, Çiller'e yapılan böyle. 2016'da Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan böyle. Neden yaparlar bu darbeleri? Sizi sevmedikleri için. Sizi tam bin yıldır takip ediyorlar."
 
 
 
28 Şubat sürecinde Türkiye'nin ciddi yaralar aldığına işaret eden Özdağ, insanların inançlarından, başörtülerinden dolayı mağdur edildiğini söyledi.
 
 
 
Özdağ, "Batı dünyası sürekli olarak bizi kamplaştırdı ve kutuplaştırdı. Sağ ve solun yanı sıra bu sefer laik-anti laik, Atatürkçü olan Atatürkçü olmayan, başı açık, başı kapalılar diyerek sürekli kamplaştırıldık." dedi.
 
 
 
28 Şubat döneminde de yine ekonominin çok ciddi zarar gördüğünü dile getiren Özdağ, "Darbeler demokrasimize zarar verdi, demokrasiyi içselleştiremedik. Her 10 yılda bir darbenin olduğu yerde demokrasi olur mu? Ekonomimize zarar verdiler, her darbe sonrası Türkiye yüzde 50 fakirleşti. Üçüncüsü ise kültürel savrulmalara neden oldular. Bir ülkede milletleşme süreci yoksa o ülkede kamplaşma ve kutuplaşma mukadderdir." diye konuştu.
 
 
FETÖ'NÜN 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ
 
 
FETÖ'yü ilk olarak 17-25 Aralık'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fark ettiğini dile getiren Özdağ, şunları kaydetti:
 
"Bunu kabul etmeyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmeye başladı. FETÖ, Erdoğan'ı yenememesinin ardından darbe girişiminde bulundu. 15 Temmuz öncesinde 17-25 Aralık'ta Sayın Erdoğan bu yapıyı fark etti, gördü. 17-25 Aralık'ta bu yapının tehlikeli olduğunu gördü. Bu yapının İslam dinine zarar verdiğini, Türkiye ve siyaseti ele geçirmeye çalıştığını, kendi anlayışları doğrultusunda bir rejim kurmaya çalıştıklarını gördü. Onu yenemediler. Yenemeyince de bu sefer Türkiye’de 15 Temmuz'u yapma kararı aldılar."
 
 
 
Konferansın sonunda Batman Valimiz Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekilimiz Ertuğ Şevket Aksoy ve Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş, Özdağ'a plaket verdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler