Büyük zaferin 101. yılı

Batman Valisi Ekrem Canalp, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı yayımladı.

Vali Canalp kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, aziz milletimizin Kurtuluş Savaşı’nı başarıyla neticelendirerek Cumhuriyetimizin kuruluşunun müjdelendiği Büyük Zaferin 101’inci yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti, ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur.
 
30 Ağustos, Milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceğini; istiklal ve istikbali için tek vücut mücadele edeceğini; birlik, beraberlik ve iman gücüyle aşamayacağı engel olmadığını tüm cihana güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır. Aziz Milletimiz bu şanlı zafer ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir.
 
Büyük ve mutlak bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı; milletimizin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmasının yanında en zor zamanlarında bile tüm dünyaya vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bağımsız yaşamak isteyen birçok millete de ilham kaynağı olmasıyla tarihin altın sayfalarındaki yerini almıştır.
 
Varlığını ve gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin, tarih boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmenin şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız her türlü badireyi aşmamızı sağlayacağına yürekten inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu topraklar için kanları ve canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Batmanlı hemşehilerimizin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler