ÇAY MAHALLE SAKİNLERİNİN KONUĞU: DR. AYTEN CANALP

ÇAY MAHALLE SAKİNLERİNİN KONUĞU: DR. AYTEN CANALP

Batman Belediyesi, ‘Çözüm Kadının Elinde ve Gücünde’ mottosuyla başlattığı ‘Kadın Buluşmaları’ toplantısının altıncısını Çay Mahallesi’nde gerçekleştirdi.
 
 
Belediye Konukevi Müdürlüğü koordinesinde Çay Mahallesi parkında gerçekleşen toplantıya mahalle sakini kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
 
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in de katıldığı sohbet havasında gerçekleşen ‘Kadın Buluşmaları’ toplantısında; Belediye Konukevi Müdürlüğü, Belediye Kadın ve Aile Müdürlüğü BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları), İl Sağlık Müdürlüğü KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Müdürlüğü, KADEM (Kadın ve Demokrasi Vakfı), Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ve Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) birim sorumluları mahalleli kadınlara kendi müdürlükleri hakkında bilgi verdi.
 
Mahalle sakini kadınlar; dilek, talep ve şikâyetlerini Belediye Konukevi Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerine bildirerek kayıt oluştururken, kadınlara izleyecekleri yollar hakkında bilgi verildi.
 
Vali Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, kadınların karşılaştıkları/karşılaşabilecekleri; psikolojik, sosyolojik, kültürel, eğitim, sağlık konularında devletin tüm imkanlarının kendileri için hazır olduğunu ifade etti.
 
Çay Mahallesi sakinleri kadınlar, semtlerine yakın bir yerde Alışveriş Merkezi (AVM) ve Halk Pazarı’nın için büyük ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
 
Toplantının ardından Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru tarafından anne/anne adaylarına ve yetişkin kadınlara İçişleri Bakanlığı’nın projesi kapsamında ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ ve UYUMA adlı ihbar uygulaması tanıtımı yapıldı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler