Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Batman’da İHH üyeleri ve Mavi Marmara şehit aileleri ile gazileri, bir TV programında Mavi Marmara gazilerine hakaret eden Gazeteci Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu.

İHH Batman Şube Başkanlığı, bir televizyon programında Mavi Marmara gazilerine hakaret eden Gazeteci Cem Küçük ile ilgili basın açıklaması yaparak, ardından suç duyurusunda bulundu.

Batman Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi, Mavi Marmara şehit aileleri ile gazileri katıldı.

Burada yapılan basın açıklamasını İHH Batman Şube Başkanı Hüseyin Şansi okudu.

Açıklamasında Cem Küçük’ün hakaret içerikli ifadeleri nedeniyle hesap vermesi gerektiğin söyleyen Şansi,  "Türkiye’nin merhametli ve onurlu insanlarının yola çıkardığı ve dünyanın ortak vicdanını da içine alan Mavi Marmara organizasyonuna, yolcularına ve şehitlerine ağır şekilde hakaret eden, ‘Mavi Marmaracıların da İslamcı çizgide olduğu gerekçesiyle FETÖ gibi tasfiye edilmesi’ çağrısında bulunan Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulunmak ve bu zihniyeti kınamak için bugün adliyelerdeyiz. Cem Küçük’ün kullandığı ifade ve hakaretlerin amacı Mavi Marmara katılımcıları, şehit ve gazi yakınları ve davaya gönül verenleri, özetle Türkiye Cumhuriyeti toplumunun büyük bir kesimini aşağılamak, hedef göstererek, kasıtlı olarak çarpıtılmış bilgilerle halkı kin ve nefrete sevk edecek bir ayrıştırma ortamı oluşturmaktır." dedi.

TCK 125 ve 216'ncı  maddelerini hatırlatan Şansi, Cem Küçük hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması talebinde bulunduklarını aktardı.

Tüm savcıları hızlı ve etkili bir soruşturmayla Küçük’ün hak ettiği cezaya ulaşması için göreve çağıran Şansi, ayrıca Mavi Marmara şehit aileleri ve gazilerinin Küçük hakkında tazminat davası açacakları da kaydetti.

Basın açıklamasının ardından İHH üyeleri ve Mavi Marmara şehit aileleri ile gazileri, adliye binasında Cem Küçük hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler