CEYLAN “YAPAMAYACAĞIMIZ SÖZLER VERMEYİZ”

'BATMAN 1 MİLYONLUK ŞEHİR OLACAK'

AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Adil Sebati Ceylan, gazetecilerle kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek projelerini açıkladı. Ceylan, oluşturulacak 20 bin konutluk projeyle yeni yerleşimi Batıraman'a kaydıracaklarını belirtti.
 
 
'BATMAN 1 MİLYONLUK ŞEHİR OLACAK'
 
Seçim çalışmalarını hızlandıran AK Parti Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan beraberinde İl Başkanı Av. Akif Gür ve AK Parti il yöneticileriyle birlikte Ramazan öncesi son kahvaltılı toplantıda gazetecilerle bir araya gelerek projelerini anlattı. İl Başkanı Akif Gür'ün ardından söz alan başkan adayı Ceylan, sosyal konut projeleriyle Batman'ın yeni yerleşim yerini Batıraman'a doğru kaydıracaklarını belirtti. Yapmayı düşündükleri bir çok proje olduğunu ifade eden Ceylan, Batman'ın 1 milyonluk şehir olacak şekilde planladıklarını anımsattı. Ceylan, ''Batman’ı daha sağlam bir zemine taşımalıyız. Bunun için en uygun yer Batıraman'dır. Bunu yaparken şehri uygun bir büyüme projeksiyonu ile planlayacağız. Batman’da alt ve orta gelir gurubu vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamak için çözüm üreteceğiz. Biz buna duyarsız kalamayız. 1.etap olarak 5000 adet sosyal konutu ivedilikle inşa edeceğiz, bu sosyal konutları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vereceğiz. Batman Büyükşehir olma vizyonunda, 1 milyon kişinin yaşayacağı yeni bir şehir olacak. Gelecek 50 yılda şehrin gelişim aksının önünün kapanmayacağı bir planlama yapacağız. 2. etap olarak 20.000 konut ile uydu kentin 1. adımını atacağız. Şu müjdeyi de vermek istiyorum, yapılacak bu konutlardan 500 adedi ihtiyaç sahibi genç çiftlerimize bedelsiz verilecektir '' dedi.
 
VİZYON PROJELERİ SIRALADI
 
Yapmayı planladıkları bir çok projeyi sıralayan Ceylan, şöyle devam etti : ''Öğrencilerimize aylık 1300 TL burs ve ulaşım desteği sağlayacağız. Ulaşım ve trafik sorununun çözümüne dair projelerimiz de var. Okullarımızın temizliği ve güvenliğini sağlayacağız. Taziyelerdeki bir öğün yemek hizmetinin iki öğüne çıkaracağız. Yaşlı ve emekliler için projelerimiz var. Bireysel üretim yapan kadınlarımızın ve kooperatiflerimizin ürünlerinin markalaştıracağız. Şehrimizi boydan boya kat eden demiryolu hattının deplasesi ile mevcut demiryolu hattı hafif raylı trene dönüştürülerek havaalanı bağlantısı sağlanacaktır. Mavi-Yeşil Batman Projesinde İstiklal Parkının devamında tematik bir park alanı daha oluşturacağız. Nehrin karşısında köprünü her iki yanına yapacağımız yeni parklarla, park alanımızı 5 katına çıkaracağız.''
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler