"CEZAEVLERİ BOŞALTILMALI"

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “MAHKÛMLARA ELEKTRONİK KELEPÇELİ EV HAPSİ UYGULANMALI”

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, bütün dünyada hızla yayılan ve Türkiye’yi de etkisi altına alan, Korona Virüsü vakalarından sonra, cezaevlerindeki tüm mahkûmların kalan cezalarını evlerinde sevdikleriyle elektronik kelepçeli ev hapsiyle geçirmelerini istedi.

“AF YASASI ACİLEN MECLİSE GELMELİ”

Af yasasının acil olarak meclise taşınması gerektiğini belirten Başkan Çelik, geniş kapsamlı bir af yasası meclis gündemine alınması, korona virüsü kadar önemli ve bu yönde karar verilmesinin aciliyetini vurguladı. Başkan Çelik açıklamasına şöyle devam etti; “Cezaevindeki tutuklularında eşit sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için denetimli serbestlik kapsamının genişletilmesi, sürenin uzatılması ve aynı zamanda mahkûmların cezalarına göre ev hapsi uygulanmasının genişletilmesi gerekir. Hükümlü ailelerin endişelerinin giderilmesi için 2. bir yargı paketi hemen mecliste görüşülüp, ortak bir mutabakatname ile toplum yararına şekillenmelidir. Daha öncede Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’de dediği gibi, ‘Mahkûmların ailelerine heves verip kursaklarında bırakmayın meclise taşıyın destekleyelim’ sözleri dikkate alınmalıdır.”

“CEZAEVLERİ KAPASİTESİNİN ÇOK ÜZERİNDE”

Cezaevlerinin kapasitelerinin çok üzerinde olduğunun altını çizen İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik; “Cezaevlerinde kapasitenin üzerinde mahkûm aynı ortamı paylaşmaktadır. Allah muhafaza en ufak bir salgında yaşanabilecek muhtemel felaketin önüne geçilemez. Ceza evi şartlarının iyileştirilmesi için tahliyelerin yapılması ve bunun için gerekli olan elektronik kelepçe ile ev hapsi hayata geçirilmelidir. Yine denetimli serbestlik süresi uzatılmalı, eşit sağlık hizmetlerinden yararlanmaları sağlanmalıdır. Hem cezaevi çalışanlarının da yaşadığı risk en aza indirilmiş olacaktır. İYİ Parti olarak insanların sağlığını ve güvenliğini siyaset üstü görüyor, alınacak böyle insancıl kararları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler