DEMİR “ENERJİ PANELİ PROJEMİZ HAZIRDI”

DEMİR “ENERJİ PANELİ PROJEMİZ HAZIRDI”

Görevden alınan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir, Batman’da su kuyularındaki elektrik kesintisini gidermek amacıyla hazırladıkları proje için gerekli kredi ön anlaşmalarının yapıldığını hatırlattı.
 
Görevden alınan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir, Batman’da su kuyularındaki elektrik kesintisini gidermek amacıyla hazırladıkları proje için gerekli kredi ön anlaşmalarının yapıldığını hatırlattı. Demir, şunları söyledi: “Daha önce su kuyularımızın elektriğimizi kesmesi ve şehrin iki günden fazla susuz bırakılması üzerine bu politikamızın daha aciliyet arz ettiğini ve bunun bir an önce çözülmesine karar verdik. 
 
Özellikle enerji tüketimimizin aylık yaklaşık 2.5 Milyon TL’yi bulan su ihtiyacın karşılamak birinci önceliğimizdi. Güneş enerjisinden elektrik üretebilmek için kurumların ‘uygunluk’ görüşlerini aldık. Çatı uygulamaları için de belediyenin kullandığı hizmet binalarının çatılarını enerji üretimi için kullanmaya karar verdik. 
 
Bugünlerde yine elektrik sorunundan kaynaklı olduğu iddia edilen su kesintilerinden sonra da bu projelerimizin ne kadar gerekli olduğu görülmektedir.”
 
 
140 BİN METREKARELİK ALANDA SANTRAL KURULACAKTI
 
Bu çerçevede, arazi uygulamaları kapsamında; Su kuyuları sahasının karşısına yaklaşık 140 Bin metrekarelik alana 9,6 MW GES (Güneş Enerjisi Santralleri) dosyası eksiksiz bir şekilde DEDAŞ’a teslim edilip onay alındı. Yalnız proje bölgenin en büyük projesi olduğundan dağıtım şirketi DEDAŞ, EPDK’dan görüş talep etti. EPDK’dan olumlu cevap beklenmekteydi. Olumlu cevabın akabinde ihale ve uygulama çalışmalarına başlanacaktı. Projemiz için özel finans kurumlarından gerekli kredi için ön anlaşma yapılmıştı. Projemizin tamamlanması durumunda belediyeye aylık 1 Milyon 200 Bin TL gelir getirmesi hedeflenmekteydi. Çatı uygulamaları kapsamında; Kadın Spor Kompleksi ile İlçe Otogarının çatısına kurulacak 450 kW GES dosyası DEDAŞ’a eksiksiz bir şekilde teslim edildi ve onay alındı. DEDAŞ, TEİAŞ’tan görüş talep ettiğinden kurulum işlemlerine başlanmadı. Kurulacak sistemle belediyemiz aylık 55 Bin TL gelir elde edilmesi planlanmaktaydı. İl otogarı, makine ikmal binası ve yeni yapılacak BASKİ hangarının çatılarına kurulacak solar enerji ile birlikte 2000 kW (2 MW) çatı sistemli güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi planlamaktaydık. 2020 yılı içinde tamamlamayı planlamıştık. Ama ne yazık ki halkın iradesi gasp edilerek kayyum atandı ve belediye işgal edildi. Durdurulmak istenen bu projelerimizin hayata geçirilmesi için bir an önce bu irade gaspına son verilmesini talep ediyoruz. Kamuoyunu hakkını savunmaya ve şehrinin geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştular.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler