Dere yatağı kenarındaki okul tedirgin ediyor

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Derince köyünde bulunan 300 öğrenci kapasiteli okulun, dere yatağının kenarında olması nedeniyle olası bir selde yıkılabileceğinden endişe duyan köy sakinleri, istinat duvarının örülmesini istedi.

Sason’un Derince (Kaxkik) köyünde bulunan 300 öğrenci kapasiteli okulun, dere yatağının kenarında olması köy sakinlerini endişelendiriyor. Köyde 2005 yılında yaşanan sel nedeniyle sağlık ocağının yıkıldığın belirten köy sakinleri, muhtemel bir selde okulun da yıkılabileceğini belirterek yetkililerden dere yatağının kenarına istinat duvarının örülmesini istedi.

Yaşadıkları tedirginliği dile getiren köyün eski muhtarı Mehmet Karabulut, aşırı yağışlar nedeniyle zaman zaman derenin taştığını ifade etti.

Dere yatağının kenarında bulunan sağlık ocağının 2005 yılında yaşanan sel nedeniyle yıkıldığını hatırlatan Karabulut, “Bir an önce dere yatağına perde beton yapılmalıdır. 300'e yakın öğrencinin eğitim gördüğü okulumuz tehlikededir. Derince (Kaxkik), Çakırpınar (Tanisor),Özlüce (Herseng), Sarıyayla (Avisdos), Dikbayır (Gavistak),Gençler (Pivê) gibi çevre köy ve mezralardan okul için öğrenciler buraya geliyor. Okulumuz çok güzeldir, ama sel olursa bir tedbir alınmadığı için sağlık ocağı gibi okul da sele kapılabilir.” dedi.  

İstinat duvarının örülmesi noktasında girişimlerde bulundukların söyleyen Karabulut, ancak tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler