DEVA PARTİSİ, 32 KÖYÜ ZİYARET ETTİ

DEVA, 32 KÖYÜ AYNI GÜN ZİYARET ETTİ

DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı, Batman’ın merkeze bağlı 32 köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirdi.
 
DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı tarafından bugün gerçekleştirilen ziyaretlerde, köyde yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelinerek, vatandaşların ve köylerin sorunları dinlendi.
 
Ziyaretler ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Bugün tüm Batman teşkilatı olarak, Batmanımızın 32 merkez köyüne aynı gün ziyaret gerçekleştirerek, vatandaşlarımızı dinledik. Maske ve sosyal mesafe kurallarına tam riayet ederek gerçekleştirdiğimiz köy ziyaretlerinde maalesef ilk göze çarpan konular su, yol, okul, işsizlik, elektrik, sağlık ocağı ve internet oldu. Köyde yaşayan vatandaşlar zaruri ihtiyaçlarına bile erişmekte güçlük çekiyor. 21’nci yüzyılın ortasında halen köylerimizde su yok, sık sık elektrik kesintileri var, telefon şebekesi, internet altyapısı yok. Köylülerimiz, muhtarlarımız hiçbir kurumda muhatap bulamamaktan, sorunlarının yıllarca çözüme kavuşamamasından dem vuruyor. Böyle devam ederse, köylerimizin oluşturduğu katma değer gün geçtikçe azalacaktır.” dedi.
 
 
Köylerde ciddi bir işsizliğin bulunduğunu ve köyde yaşayan insanların geçim şartlarının da çok zor olduğunu dile getiren Müjdeci,
“Köyde yaşayan her bireyin kaygıları birbirine ortak. Maalesef çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla gelecek için hiçbir umut beslemiyorlar.
“Hızla yoksullaşıyoruz” söylemini sık sık dile getiriyorlar. Köylerimizde yoğun olarak tarım ve hayvancılık ile geçim sağlanıyor ancak tarım ve hayvancılığa yönelik destekler çok az ve genellikle çok geç sağlanıyor.
İnternet altyapısı bir yana birçok köyde telefon şebekesi dahi çok yetersiz seviyede bulunuyor.
Birçok köyde sağlık ocağı yok, olanlarda ise yeterli personel ve doktor bulunmuyor.
Vatandaşlar en küçük sağlık sorunları için şehir merkezine gitmek zorunda kalıyor.
Bu sorunların her biri köylerimizin kalkınması için büyük bir engel teşkil ediyor.
Eğer ülkenin kalkınmasını, refahını istiyorsak önce köylerimizden ve mezralarımızdan başlamamız gerektiği açıktır.
Bu ziyaretlerimiz, Batman’ın her köyüne, mezrasına, hanesine varıncaya kadar devam edecek” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler