DİKA ‘Batman'da niteliksiz problemi var’

DİKA ‘2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları’ toplantısı yapıldı

Türkiye'nin ‘2019-2023 Kalkınma Planı Hazırlıkları’ kapsamında Dicle Kalkınma Ajansının ‘On Birinci Kalkınma Planı Hazırlıkları Paydaş Toplantıları’na Batman’da devam edildi.
 
VALİ DENİZ, NİTELİKLİ EĞİTİME DİKKAT ÇEKTİ
 
Batman Mezopotamya Otelde DİKA tarafından gerçekleştirilen değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına Vali Ahmet Deniz, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve bazı STK, kamu- kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk sözü alan Genel Sekreter Altındağ, On Birinci Kalkınma Planının, Bakanlık koordinasyonunda yürütüldüğünü hatırlatarak, “2023 Vizyonuna endeksli olarak, 2019- 2023 istikametinde ilk defa yerel paydaşların da içinde olduğu, özellikle yerelin ne istediğini anlayabilmek için bakanlığımız dört ilimizde bu çalışmayı istedi. Bu bölgemizin en büyük avantajı genç nüfustur. Gençlerin artık hem ekonomide hem de otoritede söz sahibi olmasını istiyoruz” dedi. Ardından söz alan Vali Ahmet Deniz ise, Türkiye’nin 2023 hedefinin olduğunu hatırlatarak, “2023 hedefi cumhuriyetimizin yüzüncü kuruluş yıldönümünde Türkiye kendisine bir hedef koydu. 2 trilyon dolar gayrisafi milli hâsıla, 500 milyar dolar ihracat, 50 milyar dolar turizm geliri ve kadınlarının işgücüne katılım oranlarının yüzde 35-40 arasına getirilmesi gibi hedefler var” dedi. Her ilin kendine göre farklı stratejilerinin olabileceğini ifade eden Vali Deniz, şöyle devam etti; “Nitelikli eğitim olmadan bu stratejide başarılı olmak mümkün değildir. Sadece eğitim tek başına yeterli değildir. Eğitimi özellikle meslek liselerinde diploma veriyoruz ama maalesef niteliği tam veremiyoruz. Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da niteliksiz problemi var. Temel sıkıntılarımızdan bir tanesi budur. Biz bunu hep beraber ülke olarak da il olarak da çözmek zorundayız.” Konuşmacıların ardından program anket çalışmasıyla devam etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler