Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açıldı

Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açıldı

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Diyarbakır-Bismil-Batman bölünmüş yolu ile yıllık 57 milyon lira tasarruf sağlanacak”
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Diyarbakır’a 57 milyar 652 milyon liralık ulaştırma yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek “Günde 11 bin aracın kullandığı Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nu bölünmüş yol haline getirerek GAP Bölgesi’nde üretilen tarım ürünlerinin daha hızlı, daha ekonomik taşınmasını tesis ettik. Yolumuz ile zamandan yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf da sağlayacağız” dedi. Bakan Uraloğlu, Diyarbakır-Erbil arası uçuşları da mart ayı içerisinde başlatmayı planladıklarını açıkladı.
 
İKİ ŞEHİR BİRBİRİNE BAĞLANDI
 
Bakan Uraloğlu, Diyarbakır’da proje tutarı 15 milyar 618 milyon lira olan 12 ayrı karayolu projesine daha devam ettiklerini belirterek bu projeler arasında yer alan ve bugün açılışını gerçekleştirdikleri Diyarbakır-Bismil-Batman yolunun iki şehri birbirine bağladığına değinerek, “Bilindiği üzere Diyarbakır’ı Batman’a bağlayan 66 km uzunluğundaki Bismil-Batman güzergahı Bismil ovasından geçiyor. Günlük ortalama 11 bin aracın kullandığı yolumuzda özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde taşıt trafiği önemli ölçüde artmaktadır.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler