DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ve Eşi Ebru Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Down Sendromu Farkındalık Günü, Masa Tenisi Turnuvası ve Hepimiz Aynıyız Spor Oyunları’ etkinliğine katıldı.
 
İlimiz merkez 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte Down Sendromlu çocuklar tarafından sergilenen sportif faaliyetleri bir süre izleyen Vali Şahin ve eşi, çocuklarla yakından ilgilenerek, gösterilerine eşlik ettiler.
 
Etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şahin “Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü, Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organizasyonunda spor salonunda çeşitli etkinlikler yaptık. Bu etkinliklerde down sendromlu bireyler aileleri ile birlikte aktivitelerde bulundular.
 
Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı ekiplerimiz yetenek taraması yaptılar. Böylece meselenin kromozomda olmadığı, meselenin aslında toplumun en kıymetli bireyleri olarak, down sendromluların da bu toplumun içerisinde var olduklarını hepimizin hatırlaması lazım. Bunu bugün idrak ettik” diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler