Dr. İhsan Şenocak Konferansı’na Yoğun İlgi

Dr. İhsan Şenocak Konferansı’na Yoğun İlgi

Batman Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği ve Genç Birlik’in düzenlediği konferans halk tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.
 
Dr. İhsan Şenocak’ın, “Peygamber Efendimiz (sav)’in İstediği Bir Gençlik” adlı konferansına yoğun ilgi gösteren halk Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’na sığmadı. Konferans salonunun kapısında oluşan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar sahneye alındı.
Şam Emeviya Camii Müezzini Münir Abdulcevad Hocanın Kuran Tilavetiyle başlanan program, Batman Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamdullah Tüzün’ün açılış konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmasında Tüzün “Bu vesileyle, sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ve bizleri teşrifleriyle onurlandıran, değerli Dr. İhsan Şenocak Hocama özellikle sizlerin huzurunda teşekkür dileklerimi iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Hamdullah Tüzün’ün ardından sözü alan Dr. İhsan Şenocak “Peygamber Efendimiz (sav)’in İstediği Bir Gençlik” adlı konferansı gerçekleştirdi. Şenocak konuşmasında, gençliğin önemine vurgu yaparak: “Erkek kardeşlerim Hz. Enes'i, Hz. Musab'ı örnek almalarını, bayan kardeşlerimin ise Hz. Hacer ve Hz. Hatice'yi örnek alarak hayatlarını buna göre şekillendirmelidirler. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'i iyi okumaları ve Peygamber Efendimiz'in sünneti ile beraber hayata tutunmaları gençler için hayat rehberi olacak. Doğu Türkistan'dan, Gazze'ye, Arakan'dan, Myanmar'a ve diğer mazlum coğrafyadaki kardeşlerimize selam olsun ve her zaman onları kalbimize düşüncemize dahil ederek inanarak yaşarsak onların özgürlüğüne kavuşmalarına yardımcı oluruz." diye konuştu.
Program Birlik Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği ve Gençbirlik’in, Dr. İhsan Şenocak’a hediye takdimi ile son buldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler