Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde vatandaşlar bilinçlendirildi

DKMP Batman Şube Müdürlüğü tarafından, biyolojik çeşitlilikle ilgili bilgilendirme için stant kurulup vatandaşlar bilinçlendirildi.

4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından biyolojik çeşitlilikle ilgili bilinçlendirme amacı stant kuruldu.

Kurulan stantta vatandaşlara biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla ilgili bilgiler verildi. Bu kapsamında standa uğrayan vatandaşlara çeşitli eğitici broşürler, kalem, not defteri ve balonlar dağıtıldı.

Konu hakkında bilgilendiren DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personel Ömer Faruk Aydın, “4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında; İl Şube Müdürlüğümüz tarafından Atatürk Parkında stant kurduk. Hayvan sevgisi ile ilgili broşürler dağıttık. Ayrıca şehrin çeşitli yerlerinde hayvan sevgisi konulu afişler astık. Atatürk parkında yapılan etkinliklerde üzerinde kedi ve köpek resmi olan balonlar ve mama kapları dağıttık.” dedi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, “İlimizdeki 158 okulda 30 bin 246 öğrenciye hayvan sevgisi, çevre ve doğa konularında eğitimler verdik. Verilen eğitimlerin kalıcı olabilmesi için öğrencilere kalem, not defteri ve broşürler dağıttık. Hayvanları korumak bir insanlık görevidir.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler