EKMEN "EMEKLİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI"

Hüseyin Ekmen Emeklilerde hayal kırıklığı

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere verilen zam ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
 
Verilen zamma tepki gösteren Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere verilen zammın kabul edilemez olduğunu belirterek, emekliler olarak hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Ekmen, uygulanmakta olan TÜFE'ye endeksli maaş artış sisteminin, ihtiyaçları ve beklentileri karşılamaktan uzak kaldığını ifade etti. Emekli zamlarının, TÜFE sisteminden çıkarılıp, seyyanen artış yöntemine dönülerek hesaplanması gerektiğini söyledi.
 
ERGÜN'DEN CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP
 
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılması talebiyle ilgili bir mektup gönderdi. Dile getirdikleri birçok sorunun zaman içerisinde çözülme kavuşturulmasının memnuniyetini yaşadıklarını belirten Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben şu ifadeleri kullandı : “Yıllardır gündemde tuttuğumuz taleplerimiz arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklilerimizin intibak talebine, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimle seyahate, EYT’lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına, evi olmayan emeklilerin konut meselesine olan desteğinize, sağlıkta yaşadığımız sorunların çözümü için çabalarınıza, ek ödemelere, banka kuyruklarına ve banka promosyonlarına getirdiğiniz çözümler için şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak bütün bu samimi gayretlere rağmen, bugün gelinen noktada emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile yaşam mücadelesi vermektedir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler