EKOLOJİK BELEDİYE YOLUNDA EĞİTİMLİ PERSONEL İÇİN BİR ADIM DAHA

EKOLOJİK BELEDİYE YOLUNDA EĞİTİMLİ PERSONEL İÇİN BİR ADIM DAHA

Batman Belediyesi, ‘Yeşil Yakalı Personel Programı’ çerçevesinde çevreye daha duyarlı olmak amacıyla DİKA ile protokol imzaladı.
 
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA)'nın teknik destek programı kapsamında yapılan müracaatın onaylanmasının ardından Belediye İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, tüm dünyada ve Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da ekolojik dengenin korunması, karbon salınımının azaltılması konularında eğitim alacak.
 
Karbon salınımının azaltılması, yenilenebilir enerjilerin hayata geçirilmesi, yeşil alanların korunması ve artırılmasının yanı sıra ekolojik dengenin korunmasında dünya genelinde uygulanan prosedürlerin Batman’da da hayata geçirilmesi için Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Aykut Aniç ile Batman Belediyesi adına İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Halime Bulut arasında protokol imzalandı.
 
Protokol gereği, Batman Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nde görevli 20 personel, 3 gün sürecek TS EN ISO 14064-1 standartlarında eğitim hizmetinin ardından kolları sıvayarak yol haritası belirleyecek.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler