Elma Sokağından, Kadınlar Pazarına

Elma Sokağından, Kadınlar Pazarına

Yıllarca Elma sokakta kassaplık ve ham deri işi yapan Orak kardeşler, İstanbul kadınlar pazarında mesleklerini sürdürüyorlar.

Batman da  uzun yıllar esnaflık yapanların bir çoğu, farklı sebeplerden dolayı memleketi terk edip, başka şehirlerde hayata tutunma be mesleklerini sürdürme çabası gösteriyorlar.

Batman dışında mesleklerini sürdüren ailelerden biri de Orak kardeşler. Orak kardeşler İstanbul kadınlar pazarında kasaplık mesleklerini sürdürüyor.

Yıllar önce ve yıllarca, Batman elma sokakta kasaplık ve ham deri yapan Abdullah, Beşir, Sait ve Bilal Orak, kardeşler, Elma sokak esnafı tarafından yakından tanınan bir aile. Hayat yıllar sonra onları Batman dan ve Elma Sokağından koparıp İstanbul'a savurdu. İstanbul kadınlar pazarında mesleklerini idame ediyor ve hayatlarını sürdürüyorlar.

BATMAN DAN, İSTANBUL KADINLAR PAZARINA

      İstanbul Fatih'te bulunan kadınlar pazarında kasaaplık mesleğini sürdüren H. Sait Orak ve Bilal Orak kardeşler, şu açıklamalara yer verdiler.  " Yıllardır sürdürdüğümüz kasaplık mesleğini şimdi günlük ve taze etin en çok tüketildiği, herkesin bildiği kadınlar pazarında devam ettiriyoruz. Özellikle hafta sonları kadınlar pazarı çok hareketli ve canlı olur. Uzak semtlerde oturanlar, et ihtiyaçlarını, buradan temin ediyorlar."

     Orak kardeşler açıklamalarının devamında : " Burada etler hem taze hemde fiyat olarak daha uygun olduğundan hem de diğer yöresel gıda çeşitlerinin bulunmasından dolayı, kadınlar pazarı herkesin uğrak yeri olması güncelliğini daima canlı tutuyor. Kadınlar pazarında ayrıca bölgemize ve yöremize ait ve damak tadımıza hitap eden yemeklerin bulunması kadınlar pazarını  daha da cazip hale getiriyor."  Dediler. Objektif Haber

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler