"EMEĞİMİZ İÇİN GREVDEYİZ"

‘Emeğimize sahip çıkmak için grevdeyiz’

Batman SES Şubesi ve Batman Tabip Odası, iş bırakma eyleminde Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
 
Yapılan basın açıklaması öncesi 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle çalışanlara karanfil dağıtıldı. Batman SES ve Batman Tabip Odası, sağlık çalışanlarının katıldığı basın açıklaması öncesi konuşan Batman SES Şube Başkanı Deniz Topkan, ''Sağlık çalışanlarının yıllarca verdiği mücadele sonucu seslerini duymazdan gelen, bunca fedakarlığa rağmen, işin varsın gitsinlere gelmesi , emeğimizin karşılığını alamamaktayız. Sağlık hizmetleri adeta satılan bir mala dönüştürülmekte. Sağlık bütçesinin özel sermayeye aktarılması, uzunca çalışma saatleri, performans, güvencesiz, şiddet kıskacıyla, faturanın sağlıkçılara kesilmesine, iş yükü karşısında modern kölelik çalışma koşullarında isyan edenlerin karşı duranların mücadele haftası olacak'' diye konuştu.
 
Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, ''Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü bayram tadında geçirmemiz gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz. Toplumun sağlığını korumak bir yana, daha riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri ne bizim emeğimizi, ne de toplumun sağlığını umursamaktadır. Salgın döneminde dahi bu anlayıştan vazgeçmemişlerdir. Yüz binlerce insanımız, yüzlerce hekim, sağlık çalışanı yaşamını yitirirken, onlar sağlık sisteminin şehir hastanelerinin güzelleşmeleriyle günlerini geçirmiş; bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bizlere ‘gidiyorlarsa gitsinler’ demişler. Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden, sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarında, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Oyalama istemiyoruz, daha fazlasını değil, yalnızca hakkımızı istiyoruz '' ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler