Emniyet’ten ‘Narko Gençlik’ eğitimi

Emniyet’ten ‘Narko Gençlik’ eğitimi

Batman Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği personeli tarafından, gençlere madde kullanımına karşı mücadelede farkındalık kazandırmak amacıyla “Narko Gençlik” eğitimi verildi. Batman Üniversitesi ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen programda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği’nden Narko Rehber Polisleri tarafından madde bağımlılığının zararları konusunda bilgilendirmeler, sinevizyon ve kısa film gösterimleri yapıldı. Uyuşturucu kullanımının genel olarak merakla başladığına dikkat çeken Narko Rehberler, uyuşturucuya başlama nedenlerinden birinin de merak etkisinin olduğunu söyledi.

Narko Rehberler, ”Bir kişi madde kullanımına ilk başladığı zaman içerisinde bir merak duygusu vardır ve korkuyla başlar. İlk başladığı an itibariyle, merak-korku olayını geçtikten sonra, ilk anda pişmanlık duygusu yaşar. Dolayısıyla pişmanlık duygusuyla birlikte kişiden çıkan Bir daha asla içmeyeceğim kelimesidir. Ancak madde artık öyle bir hale geldi ki, kişinin bir kere dahi kullanımı dahi kişiyi madde bağımlısı yapıyor. Bizim burada bir kez dahi şansımız yok.

Madde bağımlılığı hiçbir zaman irade ile ilgili bir konu değildir” dediler. Madde bağımlılarına dikkat çeken eğitimciler, madde bağımlısı olan bir kişinin beyninde de yüzde 40 oranında küçülmenin meydana geldiğine dikkat çekerek tedavilerinin de ancak ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde yapıldığını söylediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler