Engellilere üst geçit 'engeli'

Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor.

Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor. Yapılan üst geçitlerde engelli asansörü ve rampaların olmaması engelli ve yaşlı insanlar için eziyete dönüşüyor. Özellikle üst geçitlerde büyük sıkıntılar çeken engelliler için hiçbir çalışma yapılmıyor.
 
2 KİLOMETRE YOL GİDİP DÖNÜYORUZ
 
Engellilerin üst geçitleri kullanamamasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirten Hasan uçak , karşıdan karşıya geçmek için 2 kilometre yolu gidip tekrar döndüklerini belirtti. Uçak; “Hemen hemen hiçbir üst geçidi engelliler kullanamıyor. Üst geçitlerde ne engelli rampası var ne asansörler var. Bazı üst geçitlerde asansör yerleri olmasına rağmen hiçbirinde asansör yok, çalışmıyor. Değil tekerlekli sandalyeli olanlar bastonla bile, yaşlılar olsun engelliler olsun bu üstgeçitleri kullanamıyorlar. Karşıdan karşıya geçmek istiyoruz fakat üst geçidi kullanamadığımız için bir kavşaktan diğer kavşağa nerden bakarsanız 2 kilometre yolu gidip tekrar dönmek zorunda kalıyoruz. Ulaşımın zaten berbat olduğu bir yerde bu toplu taşımalar minibüsler ve taksilerde çok büyük bir sorun çıkarıyor. Engellilere hiçbir saygıları yok. Bu üst geçitlerde başlı başına bir sorun bence. Zaten gecikmiş olan bir sorun, bu sorunun bir an önce bir çözüme ulaştırılması gerekir” dedi.
 
ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜYOR
 
Bir engelli vatandaş olarak Batman ’da engellilere yönelik hiçbir çalışmanın olmadığını da aktaran Uçak; “Özellikle park, bahçe ve cafelerde engelli lavaboları yok. Son zamanlarda parklar bahçeler yapılıyor ama engellilere yönelik maalesef bir lavabo bile yok. Olan da kiler olarak kullanılmaya başlanmış. Engelliler hiçbir şekilde düşünülmemiş. Bunlar yasalarda olduğu halde hiçbir şekilde uygulanmıyor. Ve denetimi yapılmıyor. Bunları göz ardı ediyorlar” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler