ERZEN ANTİK KENTİ ve BALIKLI GÖL

ERZEN ANTİK KENTİ ve BALIKLI GÖL

İlimiz Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen Tarihi Erzen Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla 2019 yılında başlanılan kazı çalışmalarının değerlendirildiği “ Erzen Antik Kenti ve  Balıklı Göl Kazıları Toplantısı “ Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Kozluk Kaymakamı, Hasankeyf Kaymakamı, ilgili kuruluş temsilcileri, kazı ekibi ile Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Ortaçağ Türk Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Meryem Gürbüz katıldı.

 

Kozluk Kaymakamı Osman Bilici tarafından yapılan bilgilendirmeden sonra Batman Müze Müdürü Şeyhmus Genç ve Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim görevlisi Doç.Dr.Meryem Gürbüz’ün sunumlarıyla başlayan  toplantıda, 2019 yılında yapılan kazı çalışmaları, elde edilen arkeolojik varlıklar ile tespit edilen sorunlar ve bunların çözümü yönünde atılacak adımlar masaya yatırıldı. 

Yapılan değerlendirmelerden sonra Erzen antik kenti ve balıklı göl’ün tarih ve turizm açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Vali Şahin, “ Tahminen Haziran ayında başlayacak 2020 yılı 2.kazı çalışmalarını yine aynı bilimsel titizlikle yapalım ve buluntuları akademik yayınlarla bilim dünyası ile paylaşalım ” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler