Eşbaşkanlar; “Hizmet etme gayretindeyiz”

Eşbaşkanlar; “Hizmet etme gayretindeyiz”

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrası görevi devralan Halkların Demokratik Partisi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile yerel ve ulusal basın temsilcilerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
YENİ ULAŞIM SİSTEMİ TANITILDI
 
Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı ulaşım hizmetleriyle ilgili kentin dinamikleri ile bir araya gelerek 1,5 aylık bir çalışmanın gerçekleştirildiği yeni ulaşım sisteminde otobüs sayısının artmasıyla birlikte ulaşımda büyük rahatlama sağlanacağı belirtildi. Eş Başkan Demir, “Makro düzeyde yapılan çalışmalarda mikro düzeyde ufak tefek aksaklıklar olabilecektir. Şehrin yaklaşık yüzde 40’ına otobüs gitmiyordu. Kilometre bazında yol uzun olmasına rağmen günlük 23 bin yolcu taşınırken, şu anda 31 bin yolcu taşıyoruz. Bu da 8 bin yolcu fazla taşındığını gösteriyor. Bunun içinde ücretsiz olarak taşıdıklarımız hariç. Günde 1000 litre daha az yakıt harcayıp, günlük 6 bin TL'lik bir tasarruf sağladık. Otobüslerimizin sayı bazında eksikliğinin olduğu doğrudur. Yeni otobüsler alınarak bu sorunu da bir nebze olsun azaltmayı düşünüyoruz.
 
YEŞİL ALANI KİŞİ BAŞINA 10 METREKAREYE ÇIKARACAĞIZ
 
Batman’da kişi başına düşen yeşil alanın 2,8 metrekare dolayında olduğunu ve bunu arttırmak için çalışma yaptıklarını belirten Eş Başkan Demir, “Bizler hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Hedefimiz Batman'da olması gereken kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2,8 metrekareden 10 metrekareye çıkarmaktır” ifadelerinde bulundu.
 
DEDAŞ’A BAĞIMLILIĞIMIZI MİNİMUMA İNDİRECEĞİZ
 
Geçtiğimiz günlerde DEDAŞ ile yaşanılan elektrik borcu sorunu sonrası bir dizi önlem alma çalışması başlattıklarını belirten Eş Başkan Demir, “Batman Belediyesi’nin DEDAŞ’a olan bağımlılığını minimum seviyeye indirmek için 10 bin kilowat saat güneş enerjisi projesi, 4 bin 500 kilowat saat atık enerjisi ile doğalgazdan elektrik üretimini hizmete sunmayı planlıyoruz” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler