Esnaftan dolmuşların yolu kapatmasına tepki

Batman'da dolmuşların iş yerlerinin bulunduğu yolu kapatmasının kendilerini mağdur ettiğini belirten esnaf, topladıkları imzaları belediyeye götürerek, sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Batman Çarşı Mahallesi'nde bulunan birçok esnaf, çarşı merkezindeki Komando ve Pazaryeri Mahallesi dolmuşlarının yolu işgal ettiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Kendi aralarında imza toplayıp, belediyeye teslim eden esnaf, dolmuşların yol güzergâhının değiştirilmesini istedi.

Kendilerine 2014 yılında belediye tarafından şehir içi hattının kaldırılacağı sözü verildiğini söyleyen Şerif Albayrak adlı esnaf, "Belediye Başkanı'mızdan mahallemize bir düzen koymasını istiyoruz. Mahallemiz çok düzensizdir. Dolmuşçulara bir yer tesis ederlerse rahatlayacağız. Dolmuşlar hem caddeyi hem de kaldırımları işgal ediyorlar. Ayrıca esnafları rahatsız ediyorlar. Esnaflar olarak Belediye Başkanı'mızın bu konunun takipçisi olup, bir düzene koymasını istiyoruz. Caddedeki seyyar satıcılara bir düzen verilsin. Sokak düzensizdir. Araçlar ters yönü de kullanıp bizleri rahatsız ediyorlar." dedi.

20 senedir esnaflık yaptığını ve bulunduğu yerin şehir içi dolmuşçuları tarafından işgal edildiğini savunan Şirin Dündar, şunları söyledi: "Şehir için dolmuşları 20 seneden fazladır 16'ncı caddeyi işgal etmiş. Esnaflığımızı yapamıyoruz, kazancımıza mani oluyorlar. Ayrıca orada bulunan çoğu esnaf yolları işgal etmişler. Kaldırım ve yollara tezgâhlar kurmuş, bu yüzden insanlar yürümekte zorluk çekiyor. Yollar kapatılmış durumda. Yolumuzun açılmasını istiyoruz. Dolmuşlara bir yer versinler, onların işini de bozmasınlar. Onlara güzel bir yer ayarlansın. Onlar da geçimini yapsın, biz de geçimimizi yapalım. Belediyeden isteğimiz bunlardır. Esnaftan yaklaşık bin imza topladık. Bu imzaları belediyeye verip sorunumuz için çözüm istedik."

"Eşyalar cadde ortasına bırakılıyor"

Yaşadıkları sorun nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini ifade eden Rıfat Temiz ise "Bin 500 TL kira, levha parası ve vergimizi ödüyoruz. Çarşı esnafı olarak şehir içi dolmuşları yüzünden mağdur oluyoruz. Dolmuşlar yolu işgal ediyor. Vatandaşların gidiş gelişleri olmuyor. Dükkânlarımızın önü hep kapalıdır. Çözüm olarak ya bu dolmuşlar kalkacak ya da hiç durmadan devam edecek. Bazı dükkân sahipleri eşyalarını cadde ortasına bırakıyor. En kısa zamanda buraya bir çözüm getirilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler