‘Eylemde yapılan müdahaleyi kınıyoruz’

‘Eylemde yapılan müdahaleyi kınıyoruz’

HDP İl Örgütü ve Demokrasi Platformu Galatasaray Meydanında Cumartesi annelerine polis tarafından yapılan müdahaleye ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına HDP Batman milletvekilleri Necdet İpekyüz, Ayşe Acar Başaran, DBP il eş başkanları ve yönetimi Barış Anneleri, HDP Batman il eş vaşkanı Nizamettin Toğuç ve yönetimi ile vatandaşlar katıldı. Yapılan basın açıklaması şöyle “700 haftadır kayıplarını arayan cumartesi annelerinin yapmış olduğu İstanbul’da ki eyleme yapılan müdahaleyi bizlerde Batman demokrasi bileşenleri olarak kınıyor ve bu uygulamalara hükümet tarafından bir an önce son verilmesini dile getiriyoruz. Gözaltında kaybetme suçunun faillerinin, kaybetme emrini verenlerin, suçun işlenmesine teşvik edenlerin cezalandırılmalarını sağlayacak bir yargı sistemi derhal devreye sokulmalıdır.

‘BU UYGULAMALARA SON VERİLSİN’

Annelerin sessiz direnişi Cumartesi günü İstanbul’un kalbinde gün ortasında saldırıya uğradı. Bu acımasız saldırı, siyasi otoritelerin ne zaman meydan okumayla karşılaşsa sergilemekten gurur duyduğu acımasızlığın bir başka örneği olmuştur. Kaybetme eylemleri siyasal iktidardan sivil topluma kadar top yekün bu toplumun Türkiye’nin utancıdır. Kayıp yakınlarına dün yapılan müdahale, bu utancı daha da derinleştirmiş ve vicdanları yaralamıştır.

,  Bu saldırı aslında direnen insanlığın inancına, cesaretine ve örgütlülüğüne olan korkunun yansımasıdır. Bu saldırı, evlatlarının bulunması ve faillerinin cezalandırılması için mücadele eden anaların evlatlarının mücadelesine sahip çıkmasına duyulan öfkenin yansımadır. Bu saldırı, binlerce insanın dayanışma ruhundan duyulan kaygının yansımasıdır.

 Kayıp yakınlarının oturma eylemi her dönem iktidarları rahatsız etmiş ve çoğu kez engellerle karşılaşılmıştır. Sordukları şu soru hala cevap beklemektedir: Failleri neden bulmuyorsunuz? Kimden neyi saklıyorsunuz.?

‘ANNELERE KALKAN ELLERİ KINIYORUZ’

Her türlü saldırı, katliam, asimilasyon politikalarına rağmen kendi haklı mücadelesinden vazgeçmeyen, direnişini sürdüren anneler için evlatlarını da yitirmenin acısını bilen erkek egemen faşist zihniyet bir şeyi unutmaktadır. Evlatlarını yitiren kadınların öfkesi bin kat daha artar; barışa, kardeşliğe olan inanç bin kat daha çoğalır, örgütlenmenin, direnmenin, özgürlüğe sevdalı olmanın bedeli neyse bin kat bu bedeli çekmeye hazır olur. Bizlerde sonuna kadar annelerin bu haklı ve meşru mücadelesinin yanında olduğumuzu ve tüm demokratik kurumlarımızla annelerin haklı sesi olmaya devam edeceğimizi belirtirken kazananın mutlaka kadın özgürlükçü zihniyetin ve bu temelde cumartesi annelerinin olacağına sonsuz inandığımızı ifade etmek isteriz. Tüm gücümüz ve enerjimizle annelerin haklı taleplerini dillendirerek ve bu talebin karşılığını oluşturacak örgütlü mücadeleyi yürüterek bir kez daha İstanbul’da Galatasaray meydanında annelerin ve toplumun uğradığı zulmü kınıyoruz. Annelere kalkan elleri ve bu emri verenleri lanetliyoruz.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler