FATURALAR MUM'LU TEPKİ

Mum ve fatura yakarak elektrik zamları protesto edildi.

CHP Batman İl Teşkilatı, yüksek elektrik faturalarını mum yakarak protesto etti. Basın açıklamasına katılanlar, bu ay gelen yüksek elektrik faturalarını tepki amacıyla ateşe verdi.
 
‘ZAMLI FATURALAR İLE VATANDAŞI ÇARPTILAR’
 
Atatürk parkı önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Batman il Başkanvekili Adnan Yaşar, CHP İl yöneticileri ve parti üyeleri katıldı. Açıklamaya yoldan geçen bazı vatandaşlar da destek verdi. Burada açıklama yapan CHP İl Başkanı Danışmanı İrem Toğluk, “Enerji buhranının kahramanı Saray iktidarı, elektrik zamları ile ‘Kademeli Zam, Kademeli Zulüm’ politikasını uygulamaya koydu. Elektrikte kademeli soygunun mağdurları yine işçi, memur, emekli, çiftçi, esnaf oldu. Saray iktidarı, elektrikte ‘kademeli tarife’ adı altında Cumhuriyet tarihin en büyük zammını 1 Ocak günü yürürlüğe koydu.
 
Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bu düzenlemeyle zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar.
Öte yandan ticarethane tarifesine de en üst kademeden tarihin en büyük zammı yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz; Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır! Kara Kış Fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.
 
Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. Aralık 2021 – Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir. Aynı şekilde, yılbaşında sanayi elektriğine yapılan yüzde 130, ticarethane tarifesine yapılan yüzde 125 ve tarımsal sulamada yapılan yüzde 95 oranındaki zamlar derhal geri çekilmelidir” dedi.

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler