“FETÖ, 50 yıllık bir yapılanma”

Birlik Vakfı’nın panelinde konuşan Aktay, darbe girişimine dikkat çekti

** Batman’da Birlik Vakfı Şubesi’nin düzenlediği panelde konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Prof. Dr. Yasin Aktay: “FETÖ 60’lı yıllardan bugüne daha net bir şekilde ortaya çıktı. 15 Temmuz’la bir millet uyandı” dedi.

İLGİ GÖREN PANEL
Batman Birlik Vakfı Şubesi ve Genç Birlik Şubelerinin hafta sonu Kültür merkezinde düzenlediği ‘15 Temmuz darbe girişimi perspektifinden yeni Türkiye ve Ortadoğu’ paneline kalabalık bir topluluk katıldı. Panele Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Hüda Par İl Başkanı M.Emin Doğru, Birlik Vakfı Şube Başkanı Hamdullah Tüzün, bazı STK temsilcileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Prof. Dr. Yasin Aktay ile Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Ekrem Direkçi yaptı. Programda ilk sözü alan Prof. Dr. Aktay: “15 Temmuz, 50 yıl önce Pensilvanya’daki zatın planlı bir hareketiydi. FETÖ 60’lı yılların başından bugüne daha net ortaya çıktı” dedi.



“PAKET PROGRAM”
Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖ bir paket program. Bu paket program sadece Fetullah Gülen’in kendisine güvenerek ona teslim edilmiş değil. Ona çok güzel asistanlar, çok iyi uygulama yardımcıları, dört bir koldan ona danışmanlık veren örgütlenmiş insanlarla beraber ortaya konulmuş bir harekettir. Bu hareket tek başına yapılmış bir hareket değildir. Allah muhafaza 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, bugün dünya bambaşka bir dünya, Türkiye de bambaşka bir ülke olacaktı. Eğer girişim gerçekleşmiş olsaydı ensemizde demokrasi bozası pişiren AB ülkeleri bu darbeyi çoktan satın almaya başlardı. 15 Temmuz’dan şu dersi çıkarıyoruz; Dünyada bizim güveneceğimiz kendimizden başka kimsemiz yok. Kendi halkımızdan, kendi miletimizden başka güvencemiz yok. Allah’tan başka güveneceğimiz kimse yok.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler