GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

GIDA DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla, market ve fırınlara yönelik ramazan ayı münasebetiyle gıda denetimleri devam ediyor.
 
Denetime; Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz Sedat Coşkun ve Gıda Kontrol ekipleri katıldı. Yapılan denetimde, işletmelerin kayıt belgeleri, ürünlerin son kullanma tarihleri, etiket bilgileri, satış koşulları ve gıda maddelerinin muhafaza durumları kontrol edildi.
 
“VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI”
 
Batmanda gıda denetimlerinin sürekli devam ettiğini belirten İl Müdürü Aydın, denetimler hakkında bilgi verdi.  Aydın;" özellikle ramazan ayında tüketimi artan unlu mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek ve tatlı gibi ürünleri üreten ve satan işletmelerin denetimlerine ağırlık vereceğiz. Vatandaşlarımızın satın aldıkları gıdaların son kullanma tarihleri ve etiket bilgilerini kontrol etmesi konusunda daha dikkatli olmalarını ve daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın halk sağlığı ve gıda güvenliğini ilgilendiren tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz" diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler