“Göç ve Aile" Temalı Resim Yarışması'nda Dereceye Girenler Belli oldu

Betül Baran “Göç ve Aile" Temalı Resim Yarışması'nda Batman Birincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın online katılımıyla ‘’Göç ve Aile’’ temalı resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
 
Türkiye Diyanet Vakfı’nın katkılarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Göç ve Aile”  temalı resim yarışması bu yarışma, Türkiye’de ikamet eden 15-20 yaş aralığındaki bireylerin katılımıyla gerçekleşti. 
 
YARIŞMANIN AMACI
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hizmet sunduğu kesimlerden biri olan göçmenler hakkında toplumsal farkındalığın artırılmasına ve göçmenler ile toplumumuz arasındaki sosyal uyuma katkıda bulunmak.
 
- Katılımcıların göç olgusunun olumlu/olumsuz yönlerine dikkat çekmelerine ve ülkemizin göçmenler konusunda sergilediği takdire şayan tutumu ile insanlığa örnekliğini ifade etmelerine imkan sunmak.
 
- Toplumun temel yapı taşı olan ve geleneğimizde çok önemli bir yer tutan aile kurumunun ehemmiyetine dikkat çekmek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Batman İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğinde ‘’Göç ve Aile’’ temalı resim yarışması düzenlendi.
 
ERBAŞ TÖRENE KATILDI
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş düzenlenen ödül törenine online olarak katılarak dereceye giren öğrencileri tebrik etti.
 
“Göç ve Aile Temalı Resim Yarışması Ödül Töreni”nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nün dünyadaki şiddet, savaş ve katliamların son bulmasına, herkesin kendi yurdunda barış ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
 
BATMAN İL MÜFTÜSÜ TURGUT ERHAN ÖDÜLLERİ TAKDİM ETTİ
 
 
 
 
Göçmenler hakkında toplumsal farkındalığın artırılması ve göçmenler ile toplumumuz arasındaki sosyal uyuma katkıda bulunmak, toplumumuzda ve göçmenler arasında “göç-göçmenlik” ve “aile” kurumuna ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemiz genelinde düzenlenen "Göç ve Aile" temalı resim yarışmasının ilimizdeki ayağı gerçekleştirilerek, yapılan değerlendirme sonucunda; Türkiye geneli Mansiyon Ödülü alan Betül Baran birinci, M. Ali Altunkaynak ikinci ve Büşra Atlan isimli öğrenciler Batman İl Müftülüğünce düzenlenen törenle ödüllendirildi.
 
Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, dereceye girenlere teşekkür ederek ödüllerini takdim etti.
 
Ödül Törenine Batman İl Müftü Yardımcıları ve yarışmada dereceye girenler katıldı. 
 
ÖDÜL ALAN BETÜL BARAN "ÇOK MUTLUYUM"
 
“Göç ve Aile Temalı Resim Yarışması"nda Batman birincisi olup Türkiye mansiyon ödülü kazanan,  Betül Baran ödül töreni sonrasında gazetemize yaptığı açıklmada şunları söyledi.
Baran "Ben Betül Baran, 16 yaşındayım. Batman'da yaşıyorum. TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın böyle bir yarışma başlattığını gördüm. Konunun coğrafyamızın kanayan yarası olan "Göç ve Aile" teması olduğunu öğrendim ve üzerinde çalışmaya başladım.
Resmi 15 gün içerisinde bitirip teslim ettim.
Yarışma sonucunda Batman'da 1. oldum. Türkiye genelinde ise mansiyon ödülü almaya hak kazanan 9 eserden biri olmaya hak kazandım.
Bu anlamlı ödülü kazandığım için çok mutluyum. Desteklerini esirgemeyen öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ediyorum." dedi.(Faruk Çiftçi)
 

1 Yorum

Mehmet Naim

Mehmet Naim

28 Aralik 2020
Tebrik ediyorum sizi okulunuz ve ailenizi kutluyorum

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler