GRİP MİYİM? COVİD -19 MUYUM?

Grip ile koronavirüs arasındaki en belirgin fark bakın neymiş!

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla artış gösteren koronavirüse grip de eşlik ediyor.
 
Soğuk havalarla birlikte ortaya çıkan hastalıklar arasındaki benzerlikse insanları tedirgin ediyor. İki hastalığın birbirinden ayrıt edilebilmesi için konuyla ilgili dikkat çeken detaylar
 
 
"Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs kış mevsiminin gelmesiyle birlikte etkisini daha fazla hissettirmeye başladı. Havaların soğumasıyla insanlar kapalı ortamlarda bulunmaya başladı. Bu durum virüsün bulaşma riskini de artırdı.
Ancak korona virüs özellikle kış aylarında artış gösteren grip ile karıştırılabiliyor.
Her iki virüsün de ortak belirtileri ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklığı, eklem ağrıları ve baş ağrısı olsa da, korona virüste gripten farklı olarak ishal, mide bulantısı, kusma, koku ve tat kaybı, konsantrasyon bozukluğu ve bilinç bulanıklığı görülebiliyor"
 
'KORONAVİRÜS İLE GRİBE AYNI ANDA YAKALANMAK MÜMKÜN'
 
 
 
Koronavirüs ile gribe aynı anda yakalanmakta mümkün ve bu bazı hastalarda tehlikeli sonuçlara neden olabililr.  Bu nedenle kış aylarında sosyal mesafeye ve kurallara çok daha fazla uymamız gerekir. Virüse yakalanmamak için kalabalık ve kapalı ortamlarda mümkün olduğu kadar bulunulmamalı. Bulunmak zorunda kalınırsa sosyal mesafe korunmalı, hasta kişilerden uzak durulmalı. Belirtiler görüldüğünde bir sağlık kuruluşuna başvurup test yaptırarak gribe mi? korona virüse mi? yakalandığınızı netleştirmeniz önemli. (Haber Merkezi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler