Hasankeyf'in çarşı Esnafı Dertli mi Dertli

Hasankeyf'in çarşı Esnafı Dertli mi Dertli

Hasankeyf'in  çarşı Esnafı Dertli mi Dertli 
 
Ilısu Barajı'nın tamamlanması ile su altında kalacak Batman'ın Hasankeyf ilçesinde esnafın mağdur olmaması için yeni yerleşim yerine 130 dükkanın bulunacağı çarşı ve han yapıldı.
Hasankeyf yeni Çarşısı’nda bulunan dükkanların %80'i doldu olmasına da yeni yerleşim yerindeki aksaklıklar nedeniyle iş yapamıyor esnaf.
 
OTURACAK YER YOK 
 
Tarihi ilçeye gelen misafirler için yeşil alan ve sahile yakın yerde oturacak yer olmadığı için gelen turistler sadece gezip geri gidiyorlar. Alışveriş merkezinde bulunan lavaboların suyu ve elektriği olmasını dike getiren esnaflar sezon başladı ama biz iş yapamıyoruz 
Gelen misafirler için ne bir mesire alanı nede yeşil bir alan var . Yani insanlar buraya geliyor 40 derece güneşin altında kültür parkını ve tarihi eserleri ziyaret edip hiç beklemeden geri gidiyor .
YÖN TABELALARI YOK
 
İlçeye giriş çıkışlarda yeterli yön levhası olmadığ için gelen misafirler nereye gideceklerini biniyorlar . Çoğu Cadde ve sokak hala toprak halinde kaldırım ve parke taşı döşenmemiş gelen arabalar toz duman içinde kalıyor.
 
ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 
 
Alt yapı çalışmaları devam ediyor ama sıkıntlar bir türlü bitmiyor.
 
Virüs nedeniyle 4 aydın işler durma noktasına geldi . Normalleşme süreci ile birlikte işlerimizin açılacağını tahmin etmiştik ama olmadı.
 
HASANKEYF'TE  YEŞİL ALAN VE MESİRE ALANI YOK
 
Gelen turistler tarihi eserleri ziyaret edip geri gidiyor. Hasankeyf sahil kenarında bir an önce yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları yapılmalı aksi takdirde buradaki esnaflar zor durumda kalacak Birde ödemeler başladığında kara kara düşünmeye başladık. (Alican Atak)
 

2 Yorum

Mustafa Demir

Mustafa Demir

13 Haziran 2020
Belediye ve Kaymakamlık ne güne duruyor.Çözüm için o makamdalar...Halk da destek vermeli.Neme lazım diyenler bu acıyı çe

Hermes

Hermes

13 Haziran 2020
Fırsatçılık yapıp milletin ağzına ederseniz kimse gelmez valla hiç beklemeyin.. Normalin iki katı fiyat çekenler var yaz

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler