Hasankeyf Tüneli Hizmete Açılıyor

Hasankeyf Tüneli hizmete açılıyor

Batman’ın Hasankeyf ile Gercüş ilçeleri arasındaki bağlantıyı sağlamak amacıyla 2019 yılında yapımına başlanan çift yönlü bin 230 metre uzunluğundaki tüneli yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nden canlı bağlantıyla açılışı yapacak.
 
 
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, Ilısu Baraj gölü sahasında kalan Hasankeyf-Gercüş kara yolunu birbirine bağlayacak olan çift yönlü toplam bin 230 metre uzunluğunda tünelin yapımına 2019 yılında başlandı. 9 Eylül 2019’da tünelde 6 aylık çalışmaların sonucunda "ışık göründü" töreni yapıldı. Yapımı tamamlanan tünelin açılışına katılmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Batman’a gelecek.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VİDEO KONFERANSLA AÇILIŞ YAPACAK
 
Bakan Karaismailoğlu, yarın saat 10.30’da Batman Valiliği Ziyareti ve İl Koordinasyon Toplantısına katılacak. Ardından saat 13:00 Ardından Hasankeyf tüneli şantiyesi ziyareti ve brifing alacak olan Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans katılımı Hasankeyf tüneli ve bağlantı yolları açılış töreni yapılacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler