‘HDP milyonların iradesidir’

‘HDP milyonların iradesidir’

Diyarbakır HDP İl binasına yapılan baskın ve gözaltıların protesto edildiği açıklamada konuşan İl Eşbaşkan vekili İkram İrgi, HDP’nin milyonlarca kişinin iradesi olduğunu belirtti.
 
 
BASKIN VE GÖZALTILARA TEPKİ
 
HDP Batman İl binası önünde yapılan basın açıklamasına Batman Milletvekilleri Feleknaz Uca, Dr. Necdet İpekyüz, HDP Batman Belediye Eşbaşkan Adayı Dr. Mehmet Demir, HDP PM üyesi ve 2. Barış Grubu Sözcüsü Nurettin Turgut, Barış Anneleri ve partililer katıldı. Basın açıklamasını okuyan İl Eşbaşkan vekili İkram İrgi, “Destek için HDP Diyarbakır il binasında açlık grevine başlayan HDP Milletvekilleri ve yurttaşlara Diyarbakır il binamızın kapıları kırılarak müdahale edilmiş ve yedi arkadaşımız polislerce darp edilerek gözaltına alınmıştır.
 
Türkiye’nin üçüncü büyük siyasi partisi olan ve milyonların iradesi olan partimize yönelik yapılan bu anti demokratik ve faşizan yaklaşım kabul edilemez” dedi. HDP Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz de, HDP Diyarbakır il binasına yapılanları protesto ederek, Türkiye’de her alanda hukuksuzluğun yaşandığını ifade etti. Milletvekili İpekyüz, “Türkiye’de her alanda hukuksuzluk yaşanıyor. En meşru talep olan barış talebi giderek terörize edilmektedir. Barış demek suç halini aldı. Bütün huzur ve barış taleplerine rağmen yollar kapatılıyor.
 
Maalesef ki HDP’nin her çabası terörize, kriminalize edilmiştir. Parlamentonun üçüncü büyük partisi, altı buçuk milyon oy alan bir parti, bütün televizyon kanallarında terörize edilmekte, suçlanmaktadır. Asıl suçlu bizi suçlu gösterenlerdir. Ama çok iyi biliyoruz ki 31 Mart buna cevap olacaktır.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler