HERKESE EŞİT VE ADİL YAKLAŞTIK

HERKESE EŞİT VE ADİL YAKLAŞTIK

Görevden uzaklatırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir 1 yıllık görevleri süresence yaptıkları hizmetleri kamuoyu ile paylaştılar.
 
Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi. "Değerli halkımız, 31 Mart yerel seçiminde AKP’nin hukuk dışı, antidemokratik müdahalelerine ve engellemelerine rağmen iradenize sahip çıktınız %66 oy oranıyla Batman belediyesini aldınız. Adeta Batman’dan intikam alırcasına, Batman’a atanması yapıldığı günden itibaren kayyum olarak atanmak için Batman valisi idari olarak bizi işlemez hale getirmeye çalıştı; tüm kurumların bizimle ortaklaşmasını engelledi. Meclis kararlarımızın çoğunu ret ederek işlerin etkin, verimli ve zamanında yapılmasını engelledi.
 
HERKESE EŞİT VE ADİL YAKLAŞTIK
 
İller Bankası 2017 de 3milyon 800 bin TL, 2018 de 3milyon 93 bin TL, 2019 yılında 8 ayda 52 milyon, 2020’nin ilk üç ayında 30 milyon kesinti yaparak adeta ekonomik ablukaya aldı. 
Bize uygulanan düşman hukukuna rağmen seçildiğimiz andan itibaren bütün Batman’ın belediye eş başkanları olduğumuz anlayışı ile herkese eşit adil bir yönetim tarzı ile yaklaştık.
 
ÇALIŞMALARIMIZI KESİNTİSİZ SÜRDÜRDÜK
 
Bütün ekonomik ablukaya rağmen sekiz aylık bir sürede kentimizin dört tarafını adeta şantiyeye dönüştürdük. Yüz bin ton asfalt serimi, 20 KM yeni yol yapımı 82 kapalı yol açılımı, 120 bin metre kare parke taşı döşemesi, 25KM kanalizasyon, 17 KM içme suyu hattı çekildi.  10 bin arızalı su sayaç değişimi yapıldı. 1000 adet baca yükseltme işi yapıldı. Alo tevşo Halk pazarı yapıldı.
 
Fen işlerine 40 tonluk 3, 20 tonluk 7 kamyon, bir greyder, Loder için kredi alındı ihale sürecine girildi. Park bahçeye bir traktör, bir Loder, dal budama, kök sökme araçları alındı. 
13 olan otobüs güzergahı 23 güzergaha çıkarıldı. 3 körüklü 18 metrelik ve 12 metrelik 10 olmak üzere 13 otobüs alımı yapıldı. Mahalle içlerinde kurmak üzere 130 durak ihalesi yapıldı 70 kurumu yapıldı geri kalanların kurumu devam etmektedir. 3 vardiya ile günde 75 bin ekmek üretecek ekmek fabrikası kuruldu. Günde 2000 metre kare parke taşı üretim fabrikası alım sözleşmesi yapıldı. Ekimde bitirilmek üzere evsel atıklardan(çöpten) 4.5 MW’lık enerji üretim sözleşmesi yapıldı.
 
PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR ARTIRILDI
 
Farklı ebatlarda 10 adet park, bunların dışında 180 dönüm olan Yaşar Kemal Parkının peyzaj çalışmaları dışındaki diğer çalışmalar hemen hemen bitirildi. Toplam da 16 bine yakın ağaç dikimi şehrin muhtelif yerlerinde yapıldı. 3 dönümlük bir alanda hayvan barınağı yapıldı. 2600 aileye ekmek yardımı toplamda 4 milyona yakın ekmek veridi. 350 aileye nakdi yardım yapıldı.
 
16 yıldan bu yana ilk kez bu ebatta şehir imar planı yapıldı.10.500 dönüklük körük Tılmerç bölgesin de 1/5000’lik imar planı bitirildi. 1/1000’lik imar planı da tamamlama aşamasındadır. Kuyu başı TOKİ de 4800 dönümlük imar planı da revize edilerek Nisan meclisine getirilecekti.
 
Akıllı kent sistemi için gerekli bütün alt yapı çalışmaları bitirildi. E belediye sistem güncellenmesi sağlandı. HDS (hizmet denetim sistem) kuruldu. Personel takip sistemi, akıllı kütüphane otomasyon sisteminin online ve mobil katalog tarama hizmeti, BASKİ online su tahakkuk sistemi, araç rezervasyon ve takip sistemleri, Batman Kart projesi, Batman kart dolum istasyonları, mobil cihazdan ulaşım ücreti ödemesi, akıllı durak sistemi, akıllı toplu ulaşım sistemi, iş takip ve süreç yönetim sistemleri tamamlandı, devreye alma aşamasındadırlar. AYKOME (alt yapı koordinasyon merkezi)sistemin ihalesi yapıldı kurulum aşamasındadır. Bu şekli ile kent bilgi sistemi tamamlanmış oldu.
 
KENTİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİRMEYE KARARLIYDIK
 
 Ferheng çalışması, dil çalış tayları, Kürt sinema ve tiyatrosunun gelişimi için alt yapı çalışmaları sayısız film, Kürtçe tiyatro oyunu ve konserleri seyirci ile buluşturuldu. Uluslararası çocuk diyarı film festivali, insan hakları film festivali yapıldı.
 Görüldüğü gibi bütün engellemelere ve ekonomik ablukaya rağmen yıllar içinde yapılamayacak birçok işi gerçekleştirdik. Bu kentin kaderini ve geleceğini değiştir meye kararlıydık. Bu amaç doğrultusunda faaliyetlerimizi gecemizi gündüzümüze katarak gerçekleştirmeye çalışıyorduk.
 
Batman belediyesine geçen dönemde kayyum atanırken 60 milyon borçla el koyup 307 milyonla bize devir ettiklerini kamuoyu ile paylaşmıştık. Yaptığımız Bütün bu faaliyetlerle beraber yapılan 231 milyon ödeme, 30 milyon piyasa borcu olmak üzere 300 milyon borçla tekrar el koydular.
 
Dünyanın pandemi olarak kabul ettiği ve bir felaketle karşı karşıya olduğumuz ve Batman Belediyesinin Türkiye belediyeleri arasında en iyi mücadele örneği gösterdiği bir dönemde adeta intikam alırcasına, bu kritik dönemde hastalık bu kentte yayılsın dercesine kayyum atandı.
Pusuda bekleyen hırsız misali kimsenin sokağa çıkamayacağı bir dönemde Kayyumluk olma hayalini gerçekleştirdiler.
 
YAPMAYI PLANLADIKLARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ
 
Bütün faaliyetlerimizi bir basın bildirisi çerçevesinde almanın mümkün olmadığı bilinci ile belli başlı olanları almaya çalıştık. İller ki günlerde her müdürlüğün yaptıklarını ve yapmayı planladıklarını kamuoyu ile paylaşılacaktır. Mazbatamızı aldığımız 8 Nisan gününde bir yıllık faaliyetlerimizi paylaşma gereği bilinci ile kamuoyuna duyurmak istedik"

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler